ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Veste uriaşă pentru Gigi Becali: ”FCSB poate să joace pe stadionul Arcul de Triumf”. Răspuns dur al fanilor rugby-ului

Autor: Traian Terzian | 07.09.2020 | 17:48
Veste uriaşă pentru Gigi Becali: ”FCSB poate să joace pe stadionul Arcul de Triumf”. Răspuns dur al fanilor rugby-ului
Finanțatorul echipei FCSB, Gigi Becali, a primit o veste uriașă din partea ministrului Tiniretului și Sportului, Ionuț Stroe. Sursă foto: Facebook CNI

Finanțatorul echipei FCSB, Gigi Becali, a primit o veste uriașă din partea ministrului Tiniretului și Sportului, Ionuț Stroe.

ADVERTISEMENT

Acesta este de părere că ”roș-albaștrii” vor putea evolua pe noul stadion Arcul de Triumf și că acesta nu va găzdui doar meciuri de rugby.

Președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, spunea în urmă cu ceva timp că arena de lângă Arcul de Triumf va organiza doar partide cu balonul oval.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 septembrie, ora 17:49 / Suporterii echipei naționale de rugby a României au protestat vehement după anunțul ministrul Ionuț Stroe că se poate juca și fotbal pe stadionul Arcul de Triumf.

”Club 16 – Horia Ungur, clubul suporterilor echipei naționale de rugby, își exprimă tristețea și îngrijorarea pentru că asistă la o discuție lipsită de spiritul acestui joc minunat, și anume fair-play-ul, în legătură cu soarta a ceea ce noi, iubitorii de rugby, numim Casa Rugbyului Românesc: Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf.

ADVERTISEMENT

În calitate de suporteri, vedem o discuție în contradictoriu, bazată pe interese care ne sunt străine și de care ne disociem, din care înțelegem doar atât: rugbyul românesc nu va mai avea o casă a lui, va fi unul dintre sporturile pe care le găsim la categoria altele. De unde și tristețea noastră…

… Noi, Club 16, ne exprimăm speranța că stadionul Arcul de Triumf va rămâne ceea ce este din 1927: Casa Rugbyului Românesc. Și ne exprimăm această speranță pe baza faptului că nimeni, indiferent de funcție, nu ar vrea să fie numit groparul Casei Rugbyului Românesc”, se arată într-un comunicat al fanilor.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 6 septembrie

Gigi Becali a primit o veste neașteptată

”FCSB va putea juca pe stadionul Arcul de Triumf. Această arenă va fi în proporție de 90% a Ministerului Tineretului și Sportului. Lucrăm în momentul de față la zona de utilități și la zona de monitorizare”, este vestea pe care Ionuț Stroe i-a dat-o lui Gigi Becali.

”Îmi este foarte drag rugbyul, îmi este dragă FRR, cu siguranță acest stadion, prin tradiție, este locul de desfășurare a meciurilor de rugby, dar ce a fost acolo și ceea ce este în momentul de față sunt două chestiuni total diferite. Ei până acum foloseau acel stadion în mod gratuit, deci nici nu-l administrau…”, a declarat Stroe la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Stadionul Arcul de Triumf a fost inclus în proiectul pentru Euro 2020. Va avea o capacitate de doar 8.200 de locuri, dar şi o chirie mult mai mică pentru cei care doresc să îl închirieze. Investiţia pentru acest obiectiv a fost de 16,3 milioane de euro.

În luna mai, Gigi Becali a vorbit despre decizia Senatului de a muta noul stadion Arcul de Triumf de la MTS la Federația Română de Rugby: ”Nu știu ce s-a votat în Senat, dar pe bani publici nu o să facă fiecare ce vrea el”.

ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, preşedintele Federației Române de Fotbal, a ţinut să lămurească problema stadionului Arcul de Triumf și a spus că fotbalul nu poate fi interzis în această bază sportivă.

Lucrările la stadionele reconstruite din temelii în Capitală avansează foarte rapid. FANATIK a aflat că pe toate cele trei stadioane din Capitală: Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf, va fi montat un gazon hibrid, similar ca și cel montat la finalul anului trecut pe stadionul “Ion Oblemenco” din Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 6,60 este cota pentru “peste 4,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!