Sport

Veste uriașă pentru handbalul masculin românesc! Din sezonul viitor, campioana va juca direct în grupele Ligii Campionilor. Exclusiv

România primește o veste excelentă pentru handbalul masculin.
22.10.2021 | 20:31
Veste uriasa pentru handbalul masculin romanesc Din sezonul viitor campioana va juca direct in grupele Ligii Campionilor Exclusiv
ADVERTISEMENT

Țara noastră a intrat în top 10 al celor mai bune țări la handbalul masculine, iar FANATIK a aflat că din sezonul următor campioana României va intra direct în grupele Ligii Campionilor.

Astfel, campioana nu va mai aștepta să primească wild card, cum s-a întâmplat cu Dinamo în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Din sezonul viitor, România va avea o echipă direct calificată în grupele Ligii Campionilor la handbal masculin

România a primit o veste uriașă pentru handbalul masculin, iar țara noastră va avea din sezonul viitor o echipă direct calificată în grupele Ligii Campionilor.

România a urcat pe locul nouă în ierarhia europeană, devansând Croația, astfel că din sezonul 2022-2023, campioana României nu va mai avea nevoie de un wild card, cum s-a întâmplat cu Dinamo în acest sezon, „dulăii” fiind deținătorii titlului din Liga Zimbrilor.

ADVERTISEMENT

Dinamo este reprezentanta României și în acest sezon din Liga Campionilor la handbal masculin, iar trupa lui Xavi Pascual face parte dintr-o grupă cu Barcelona, FC Porto, Motor Zaporoje, Vive Kielce, Veszprem, PSG și Flensburg.

 Xavi Pascual: „Nu uitați că Dinamo e cea mai slabă echipă din grupă”

Xavi Pascual, antrenorul lui Dinamo, a vorbit recent, după înfrângerea la un singur gol diferență în fața lui FC Porto, recunoscând că „dulăii” sunt cei mai slabi cotați din grupa Champions League.

ADVERTISEMENT

„Ok, am câştigat împotriva lui Kielce şi toată lumea se gândea că Dinamo va ajunge în Final Four. Dar să nu uităm că Dinamo este cea mai slabă echipă a acestei grupe din EHF Champions League. 

Trebuie să muncim în continuare şi să încercăm să ne ridicăm la nivelul acestor echipe. De mâine dimineaţa ne întoarcem la treabă şi încercăm să fim mai buni la ora următorului meci”, a spus Xavi Pascual la finalul meciului cu FC Porto.

ADVERTISEMENT

După 5 etape jucate, Dinamo este penultima din grupa B, cu două puncte, în urma victoriei obținute în fața lui Vive Kielce, ocupanta locului doi și un adversar redutabil.

Cea mai slab clasată echipă din grupa B este Flensburg, formația din Germania având un singur punct în urma unei remize cu PSG, scor 27-27.

În campionat, Dinamo nu are probleme prea mari și este lider absolut după 7 etape, cu 21 de puncte, fiind urmată de rivalii de la Steaua, care au 18 puncte.

  • 53 de ani are Xavi Pascual
ADVERTISEMENT