Sporturi

Veste uriașă pentru iubitorii tenisului. Clujul va organiza un turneu WTA 250

04.05.2021 | 15:51
Veste uriasa pentru iubitorii tenisului Clujul va organiza un turneu WTA 250
ADVERTISEMENT

România va organiza în această vară un nou turneu feminin în circuitul mondial profesionist. Evenimentul va avea loc la Cluj-Napoca, în perioada 1-8 august.

Este pentru prima oară în istorie când orașul de pe Someș va fi gazda unui turneu WTA. Anul trecut, la Cluj-Napoca a mai fost organizat un turneu de tenis cu premii în bani, dar fără puncte WTA, primul în România după lunile de izolare impuse de autorități din cauza pandemiei de coronavirus. Atunci, la competiţie au participat Irina Begu, Irina Bara, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Georgia Crăciun şi Miriam Bulgaru. Întrecerea a fost câștigată de Gabriela Ruse care a fost recompensată de organizatori cu un cec în valoare de 10.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Ideea organizării unui turneu de tenis feminin la Cluj-Napoca nu e nouă. A fost lansată în inițial în 2016 și repusă pe tapet de primarul municipiului, Emil Boc, în luna februarie a anului 2018, după victoria echipei de Fed Cup a României, 3-1 contra Canadei. De atunci edilul Clujului și miliardarul Ion Țiriac au avut mai multe întâlniri pe tema organizării unui turneu WTA la Cluj-Napoca.

Cine va participa la Winners Open, la Cluj-Napoca

Organizatorii evenimentului au anunțat, marți, că la turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca sunt așteptate 60 de sportive din circuitul mondial. Meciurile se vor disputa pe zgură, iar turneul va avea probe de simplu și dublu. Organizatorii au precizat că Winners Open va beneficia de premii totale în valoare de 235.000 de dolari și 250 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

”Este o oportunitate uriaşă atât pentru noi ca organizatori, cât şi pentru Cluj-Napoca şi mă bucur că facem parte din marea familie a tenisului profesionist. Am muncit mult în ultimul an la acest proiect. Winners Open va fi singurul turneu din Europa la începutul lunii august şi cred că va fi atractiv pentru foarte multe jucătoare de top.

Am depus foarte multă pasiune în proiectele din care fac parte, Winners Sports Club şi Sports Festival, iar acest turneu le uneşte şi le ridică ştacheta şi mai sus”, a declarat fostul tenisman Patrick Ciorcilă, directorul turneului Winners Open.

ADVERTISEMENT

Când a avut loc ultimul turneu WTA în România

Țara noastră a mai organizat un turneu WTA în perioada 2014 – 2019, după care evenimentul a fost suspendat. Ediția de anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus care a blocat întreg sportul mondial, iar ulterior Federaţia Română de Tenis nu a mai reînnoit contractul cu Jeno Marky, proprietarul licenței.

Cele șase ediții ale BRD Bucharest Open s-au derulat în luna iulie, în prima săptămână de după Wimbledon, iar printre câștigătoarele turneului s-au numărat Simona Halep, Irina Begu, sau Irina Rybakina.

ADVERTISEMENT

În 2021, turneul WTA de la București și-a schimbat locația, urmând să fie găzduit de capitala Ungariei, Budapesta. Site-ul oficial al WTA a confirmat schimbarea și a anunțat că în acest an noul turneu, de la Budapesta, se va desfășura în perioada 12-18 iulie.

ADVERTISEMENT