Stiri sportive

Veste fantastică pentru englezi: finala Cupei și CM de Snooker se vor disputa cu fani în tribune

14.03.2021 | 11:04
Veste fantastica pentru englezi finala Cupei si CM de Snooker se vor disputa cu fani in tribune
ADVERTISEMENT

Vestea pe care o așteptau fanii englezi a venit. Departamentul de Cultură, Media și Sport din cadrul Guvernului de la Londra a anunțat că o serie de evenimente sportive vor putea fi urmărite, pe viu, de suporteri.

Nu mai puțin de 12 evenimente care se vor derula în perioada aprilie – mai vor avea spectatori în tribune, e drept în număr limitat.

ADVERTISEMENT

Între acestea se numără și finala Cupei Angliei, programată pe 15 mai, dar și meciurile de la Campionatului Mondial de snooker, de la Sheffield, competiție ce va porni la drum în a doua jumătate a lunii aprilie.

20.000 de fani pe Wembley la finala Cupei Angliei

Într-o primă, fază revenirea suporterilor în arenele sportive va fi permisă într-un număr limitat, nu mai mult de 25% din capacitatea arenelor. Astfel, la finala Cupei Angliei, din luna mai, în tribunele stadionului Wembley ar putea asista 20.000 de suporteri.

ADVERTISEMENT

Dacă măsurile de distanțare socială vor fi respectate și nu vor fi urmate de noi replici ascendente a numărului de persoane infectate cu noul coronavirus, Guvernul de la Londra intenționează să permită accesul general al fanilor în tribune începând cu luna iunie.

„Aceste evenimente sunt un test pentru perioada următoare. Trebuie să găsim soluții pentru revenirea fanilor în tribune și acesta este primul pas”, a spus Oliver Dowden, secretarul pentru Cultură de la Londra, anunță BBC.

ADVERTISEMENT

Ultimele etape din Premier League au fost devansate pentru fani

Conform sursei menționate, și ultimele etape din Premier League au fost devansate ca urmare a deciziei Guvernului de a permite accesul fanilor în tribune, începând cu luna mai.

Concret, penultima etapă a campionatului Angliei se va derula în perioada 18-20 mai, iar ultima, în care toate meciurile se joacă în aceeași zi și de la aceeași oră, va fi pe 23 mai.

ADVERTISEMENT

21 iunie este data oficială anunțată de Guvernul de la Londra în care arenele sportive ar urma să fie redeschise la capacitate maximă

ADVERTISEMENT