Stiri sportive

Veste uriașă primită de Mihai Neșu. Elvețienii au inventat un dispozitiv care l-ar putea ajuta să meargă din nou

01.11.2018 | 17:49
Veste uriasa primita de Mihai Nesu Elvetienii au inventat un dispozitiv care lar putea ajuta sa mearga din nou

Cercetătorii de la Școala Federală Politehnică din Lausanne au inventat un dispozitiv electric, care, implantat în jurul șirei spinării pacienților care nu mai pot merge, ajută la transmiterea semnalelor din creier către picioare. Astfel, oamenii cu probleme locomotorii își recapătă mobilitatea treptat. 

Această invenție uimitoare a fost tetată deja pe trei pacienți din Elveția, iar rezultatele s-au văzut instant.

Mihai Neșu ar putea merge din nou

Pe 10 mai 2011, în urma unui duel pentru minge cu un coechipier la antrenamentul lui Utrecht, Mihai Neșu suferea o fractură a celei de-a treia vertebre cervicale și era anunțat că va trebui să-și petreacă tot restul vieții într-un scaun cu rotile. Au trecut mai bine de șapte ani de atunci și, în ciuda problemelor grave cu care se confruntă, Neșu are o atitudine pozitivă și productivă, fiind implicat în mai multe proiecte.

A jucat la două echipe

Neșu (35 ani) este un fost fotbalist român născut la Oradea, care a evoluat de-a lungul carierei pentru numai două cluburi: FCSB/Steaua și Utrecht. La FCSB/Steaua a evoluat între 2001 și 2008, contribuind la câștigarea a trei titluri naționale și a două Supercupe ale României.

La Utrecht s-a transferat în vara lui 2008, olandezii fiind impresionați de evoluțiile sale din Liga Campionilor și Cupa Uefa, la acea vreme. Până la momentul nefericitului accident, fundașul a evoluat în peste 80 de partide pentru Utrecht, inclusiv împotriva fostei sale echipe, FCSB, într-un duel ce a avut loc în Europa League.

Neșu și-a încheiat cariera de fotbalist la un an de la incident, în vara lui 2012, pe toată această perioadă Utrecht a continuat să-i plătească salariul. De altfel, Mihăiță Neșu este foarte iubit la Utrecht și în prezent, de fiecare dată când asistă la un meci de acasă suporterii ovaționându-l.

Dries Mertens, în prezent la Napoli, este unul dintre cei mai buni prieteni ai săi, atacantul belgian vizitându-l ori de câte ori are ocazia.

Tags: