News

Vestea așteptată de peste 2,6 milioane de români. Când va fi virată a doua tranșă de 250 de lei pe voucherele sociale

Autoritățile au făcut un anunț important pentru cei peste 2,6 milioane de români care au primit sau vor primi voucherele sociale. Când va fi virată a doua tranșă de 250 de lei.
04.08.2022 | 10:10
Vestea asteptata de peste 26 milioane de romani Cand va fi virata a doua transa de 250 de lei pe voucherele sociale
Când va fi virată a doua tranșă de 250 de lei pe voucherele sociale. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Până la începutul lunii septembrie, încă 150.000 de români vor deveni eligibili pentru primirea voucherelor sociale de 250 de lei. Totalul va trece astfel de 2,6 milioane de cetățeni.

Când va fi virată a doua tranșă de 250 de lei pe voucherele sociale. Vestea așteptată de peste 2,6 milioane de români

Într-un comunicat postat pe site-ul oficial, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) anunță că cei 150.000 de beneficiari noi vor primi până pe 3 septembrie voucherele sociale la care au dreptul din această toamnă.

ADVERTISEMENT

Aceștia se alătură listei cu 2.480.613 de cetățeni care au primit deja aceste vouchere.

”După o primă etapă dificilă în care am reuşit să emitem şi distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.

Acum, cu siguranţă procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toţi cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranşă se adaugă alţi aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente şi mese calde”, a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

ADVERTISEMENT

Noile carduri vor fi emise până în data de 22 august. Livrarea prin Poşta Română către beneficiari urmează să aibă loc până la 3 septembrie.

Instituția guvernamentală mai anunță că, pe 8 septembrie, toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde.

ADVERTISEMENT

Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate, acestea sunt produsele care se pot cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, informații privind folosirea cardurilor

În același comunicat, autoritățile mai vin cu o serie de informații valoroase pentru posesorii cardurilor privind sprijinul social al statului.

ADVERTISEMENT

Astfel, MIPE anunță că voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului. Sumele sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranșa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Cei care vor să afle soldul curent de pe card trebuie să apeleze Serviciul Clienți al emitentului. Numerele de telefon oficiale sunt următoarele:

  • Edenred: 021 301 33 03
  • Sodexo: 021 204 46 64
  • UP România: 0374 66 22 73
ADVERTISEMENT