News

Vestea bună a zilei de 1 Decembrie. A venit anunțul pe care îl așteptau foarte mulți români

Pensiile ar putea fi majorate încă o dată, după majorarea programată pe 1 Decembrie 2023, potrivit ministrului PSD, Marius Budăi.
01.12.2022 | 20:59
Vestea buna a zilei de 1 Decembrie A venit anuntul pe care il asteptau foarte multi romani
Marius Budăi, despre o nouă majorare a pensiilor. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministrul muncii anunță de Ziua Națională a României că nu este exclus ca pensiile să fie majorate încă o dată în 2023, separat de majorarea programată pentru 1 ianuarie 2023.

Pensiile ar putea fi majorate de două ori în 2023

Practic, exceptând majorarea de 12.5% din ianuarie, care e mai mică decât inflația, românii ar putea avea pensiile majorate ulterior cândva în 2023.

ADVERTISEMENT

”În luna ianuarie pensiile vor veni majorate, așa cum coaliția politică care susține Guvernul a decis. Nu avem niciun fel de sincopă. Vom finaliza până ce facem calculele, până în 10 decembrie, pentru că noi calculăm până în 10 decembrie sumele pentru plata pensiilor pentru luna ianuarie.

Imediat vom implementa și tipărirea cupoanelor de pensie, vor fi acele deschideri de conturi de la început de an, am discutat și cu Poșta Română.

ADVERTISEMENT

Ziua în care pensionarii vor primi pensia mărită va fi până pe data de 15, știți că la început de an există o procedură tehnică, aceea de deschidere de conturi.

La fiecare început de an bugetar ne mobilizăm, suntem pregătiți și cu siguranță facem tot posibilul să nu fie niciun fel de întârzieri. Vor fi acele câteva zile la început de an care sunt inerente”, a transmis Marius Budăi, potrivit Gândul.

ADVERTISEMENT

Totodată, Marius Budăi ia în considerare o a doua majorare a pensiilor în 2023, după cea din 1 ianuarie.

”Suntem în pericol cu următoarele majorări și cu rezolvarea inechităților. Inechitățile nu se rezolvă decât cu impact bugetar.

ADVERTISEMENT

Nu cred că se gândește cineva sau poate când au scris PNRR s-au gândit să tăiem de la cei care au pensii mai mari, să dăm la cei cu pensii mai mici. Coaliția a luat o decizie acum și dacă în viitor coaliția va lua și alte decizii, și mă bazez pe experiența acestui an 2022, atunci când avem o vorbă, când coaliția a decis, Executivul a executat”, a transmis Budăi la Antena 3.

Deși nu a specificat într-un mod clar când ar putea avea loc o a doua majorare și cu ce procent, Marius Budăi nu a negat acest scenariu și a lăsat să se înțeleagă că este posibil. Doar timpul va determina dacă acest scenariu va deveni realitate sau nu.

Totodată, Marius Budăi a dat asigurări că pensiile nu vor întârzia în luna ianuarie, așa cum s-a întâmplat în alți ani în trecut.

”Nu mă feresc de cuvântul întârziere, dar nu este vorba despre o întârziere”, a explicat Budăi.

ADVERTISEMENT