Sport
notix pixel id

Vestea momentului pentru Simona Halep! România, reprimită în calificările pentru Bille Jean King Cup

Echipa feminină de tenis a României a pierdut, la jumătatea lunii aprilie, play-off-ul pentru promovarea în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup, noua denumire a Fed Cup, dar are șanse să joace la turneul final de anul viitor.
23.09.2021 | 15:20
Vestea momentului pentru Simona Halep! România, reprimită în calificările pentru Bille Jean King Cup
România joacă în calificările pentru Turneul Final
ADVERTISEMENT

La jumătatea lunii aprilie, România a întâlnit Italia în play-off-ul Billie Jean King Cup (noua denumire a Fed Cup), confruntarea având loc la Cluj-Napoca. Cu o săptămână înainte de primul meci de simplu, Simona Halep a anunțat că nu poate juca, din cauza durerilor la umăr.

Decizia a fost făcută publică la foarte scurt timp după ce și Patricia Maria Țig a anunțat că nu va reprezenta România în respectivul meci. Ca urmare, căpitanul jucător Monica Niculescu a fost nevoită să se bazeze pe Irina Maria Bara, Mihaela Buzărnescu și Elena Gabriela Ruse.

Două mingi de meci ratate de Buzărnescu

Pe 16 aprilie, Bara a fost învinsă de Elisabetta Cocciaretto cu 6-1, 6-4, iar Buzărnescu de Martina Trevisan cu 2-6, 6-2, 7-6 (5), după ce a ratat două mingi de meci consecutive la 5-4 și 40-15, pe propriul serviciu.

ADVERTISEMENT

A doua zi, Ruse s-a impus cu 1-6, 6-3, 6-4 în partida cu Jasmine Paolini, dar Buzărnescu a cedat cu 7-5, 7-6 (5) în fața lui Cocciaretto, scorul a devenit 3-1 pentru Italia, iar meciul de dublu nu s-a mai jucat.

Astfel, echipa României a retrogradat din Grupa Mondială și urma să joace în Grupa I. numai că, azi, federația internațională a anunțat, pe site-ul oficial al competiției, că tricolorele vor reveni în grupa de elită a întreceri și vor juca, anul viitor, în calificările pentru Turneul Final.

ADVERTISEMENT

Echipa Ungariei a părăsit competiția

Ungaria, care trebuia să găzduiască Turneul Final Billie Jean King Cup la Budapesta, în perioada 1-6 noiembrie, turneu care a fost amânat de două ori, a refuzat să facă acest lucru. Ca urmare, organizarea competiției a fost atribuită Cehiei.

Mai mult, Ungaria, calificată la turneul final în calitate de gazdă, a părăsit competiția, locul ei fiind luat de Canada, care în 2022 trebuia să joace în calificările Billie Jean King Cup.

ADVERTISEMENT

Fiind o situație fără precedent, în urma recomandării Comitetului Billie Jean King Cup, Consiliul ITF a stabilit că România va înlocui Canada, deoarece este echipa cel mai mai bine clasată dintre cele care au pierdut în Play-Off-ul 2021 (este pe locul 8 în clasamentul mondial, cu 747,77 puncte).

În concluzie, România va completa tabloul meciurilor de calificare, alături de celelalte șapte națiuni câștigătoare din play-off-urile Billie Jean King Cup din 2021 (Polonia, Marea Britanie, Letonia, Ucraina, Italia, Kazahstan și Olanda) și națiunile care termină de la locul 3 la 12 turneul final de la începutul lui noiembrie.

ADVERTISEMENT

Play-off-ul va avea loc anul viitor, cel mai probabil la începutul lunii aprilie.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik