News

Vestea pe care o așteptau sute de mii de pensionari. Ce se întâmplă cu tichetele sociale

Veste importantă pentru sute de mii de pensionari din România care beneficiază de tichetele sociale oferite în cadrul programului ”Sprijin pentru România”. Anunțul făcut de doi mari retaileri.
05.08.2022 | 14:53
Vestea pe care o asteptau sute de mii de pensionari Ce se intampla cu tichetele sociale
Două mari lanțuri de magazine acceptă tichetele sociale primite de pensionari. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Până la începutul lunii lunii viitoare, circa 2,6 milioane de români vor deveni eligibili pentru primirea voucherelor sociale de 250 de lei.

Două mari lanțuri de magazine acceptă tichetele sociale primite de pensionari

Această sumă de bani care va fi încărcată de stat, pe carduri, tot la a doua lună. Cetățenii pot achiziționa ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate.

ADVERTISEMENT

Vineri, posesorii acestor tichete sociale au primit o veste uriașă. Pe lista magazinelor care acceptă plata cu aceste vouchere intră doi dintre cei mai mari retaileri de pe piața internă: Kaufland și Auchan.

Cei de la Kaufland specifică faptul că posesorii acestor carduri nu pot achiziționa alte produse în afară de cele alimentare.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește plata la casele de marcat, aceasta se efectuează ca plata cu orice alt card. Cardul social pentru alimente permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

”Voucherele sociale din programul guvernamental Sprijin pentru România sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland.

ADVERTISEMENT

Astfel, clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată.

Cardurile sunt alimentate de către autorități la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la sfârșitul anului.

ADVERTISEMENT

Potrivit reglementărilor, se interzice utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis, în caz contrar se sancționează conform legii”, se arată într-un comunicat emis de retailer.

Auchan anunță și o tombolă pentru posesorii de tichete sociale

Reprezentanții Auchan anunță că, într-o primă etapă, județele acoperite sunt cele aferente operatorilor Sodexo și Up România. Compania mai precizează că depune toate eforturile pentru a putea oferi acest serviciu alături de toți operatorii acreditați.

Retailerul vine și cu o surpriză pentru cei care folosesc tichete sociale în incinta magazinelor sale. Compania anunță că organizează și o tombolă specială, în cadrul căreia clienții care utilizează la cumpărături cardul pentru tichete sociale pot câștiga unul dintre cele 3 premii lunare a câte 1.000 euro fiecare, sub formă de bonus pe cardul de fidelitate, până la sfârșitul anului.

ADVERTISEMENT