News

Vești bune de la Guvern: peste 1,5 milioane de români rămân cu mai mulți bani în buzunar luna aceasta. Anunțul ministrului Boloș

Vin vești bune de la Guvern: peste 1,5 milioane de români rămân cu mai mulți bani în buzunar luna aceasta. Anunțul lui Marcel Boloș.
07.04.2023 | 10:31
Vesti bune de la Guvern peste 15 milioane de romani raman cu mai multi bani in buzunar luna aceasta Anuntul ministrului Bolos
Peste 1,5 milioane de români rămân cu mai mulți bani luna aceasta. Ei și-au achitat facturile folosind cardul de energie. Sursa foto: MIPE
ADVERTISEMENT

În această lună, peste 1,5 milioane de români vor rămâne cu mai mulți bani în portofel sau în cont. O veste excelentă în acest sens a fost oferită de ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș.

Peste 1,5 milioane de români rămân cu mai mulți bani luna aceasta. Ei și-au achitat facturile folosind cardul de energie

Un comunicat postat pe site-ul ministerului condus de ministrul liberal precizează că, în perioada 20 februarie – 5 aprilie 2023, peste 1,5 milioane de familii din România şi-au achitat facturile prin intermediul cardului de energie.

ADVERTISEMENT

Economia făcută de cetățeni grație acestui ajutor de la stat este uriașă. În informare se precizează că valoarea totală a plăţilor realizate cu cardul de energie la oficiile poştale, factorii poştali sau online este de 352 milioane lei.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, au fost înregistrate peste 173.000 de cereri de plată online (11,5%), prin platforma pusă la dispoziţie de Poşta Română, valoarea totală a cererilor online acceptate fiind de peste 20 milioane lei.

ADVERTISEMENT

La acest total se adaugă alte 258.610 plăţi în valoare totală de 53 milioane lei care au fost operate de către factorii poştali dotaţi cu cititoare optice. Angajații Poștei pot fi solicitați la domiciliul beneficiarilor pentru a încasa contravaloarea facturilor la energie.

”Am depășit, zilele acestea, pragul de 1,5 milioane de beneficiari care au făcut plăți prin cardul de energie. Procesul s-a fluidizat, iar pe măsură ce se emit facturi numărul plăților crește considerabil. Avem 500.000 plăți într-o săptămână. Asta ne confirmă că programul este implementat cu succes.

ADVERTISEMENT

Mai sunt încă trei luni pentru utilizarea primei tranșe de 700 lei din ajutorul aferent acestui an. Prezența factorilor poștali în teren este un sprijin important pentru beneficiarii care nu se pot deplasa la oficiile poștale sau care nu pot accesa platforma de plăți online. În total, 430.000 familii și-au plătit facturile fără să se deplaseze”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Peste 2,1 milioane de carduri de energie au ajuns la cetățeni

Datele ministerului mai spun că fruntașe în topul plăților cu cardurile de energie sunt: Iași (240.000), București (211.000) și Prahova (191.000). Un total de 2.110.134 de carduri de energie au ajuns la românii vulnerabili. În următoarea perioadă, acest total va crește, pe măsură ce se soluționează anchetele sociale.

ADVERTISEMENT

Ajutorul constând în 700 lei fiecare poate fi utilizat pentru plata următoarelor servicii: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire. În baza cardului de energie se pot efectua plăți în următoarele perioade:

  • Pentru tranșa I – valoare de 700 lei, în perioada 20.02.2023 – 30.06.2023;
  • Pentru tranșa II – valoare de 700 lei, în perioada septembrie 2023 – 27.12.2023.
ADVERTISEMENT
Tags:
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”