ADVERTISEMENT
News

Vești bune de la Ministerul Economiei! O companie românească, gata să producă milioane de măști de protecție

Autor: Bogdan Solomon | 22.09.2020 | 15:27
Vești bune de la Ministerul Economiei! O companie românească, gata să producă milioane de măști de protecție
Sursa foto: Mediafax

În ciuda problemelor cu care s-a confruntat personalul medical de-a lungul celor aproape 8 luni care s-au scurs de la declanșarea pandemiei de coronavirus, România este independentă când vine vorba despre producția echipamentelor de protecție.

ADVERTISEMENT

Sau cel puțin așa susține Ministerul Economiei, Energiei și Mediului în comunicatul transmis în cursul zilei de marți, 22 septembrie, care amintește, totodată, de compania Techtex din județul Maramureș. Aceasta poate produce lunar 50 de milioane de măști chirurgicale și să acopere astfel necesarul de dispozitive medicale de protecție.

Potrivit reprezentanților săi, societatea investeşte permanent în utilaje şi echipamente performante, atât pentru producţia materialului textil medical, cât şi pentru realizarea măştilor şi tuturor echipamentelor de protecţie. Vorbim aici despre mănuşi, capeline, botoşi, halate, combinezoane și toate celelalte instrumente de care au nevoie specialiștii în lupta cu boala.

ADVERTISEMENT

Ministerul Economiei anunță că o firmă din Maramureș poate acoperi necesarul de măști de protecție

Compania românească Techtex din judeţul Maramureş poate produce 50 de milioane de măşti chirurgicale pe lună, acoperind necesarul României de dispozitive medicale de protecţie“, se arată în comunicatul transmis de Ministerul Economiei, care îl citează pe Ioan Filip, preşedintele Grupului Taparo.

Din acesta face parte și Techtex, prima companie autohtonă care produce echipamente de protecţie. În plus, societatea este singurul producător de material filtrant şi material neţesut din polipropilenă care activează pe teritoriul țării noastre.

ADVERTISEMENT

Vom ajuta compania românească să investească în continuare, pentru a produce măştile integral în ţara noastră. În această perioadă, avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie”, a promis ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Nu urmează o criză imensă”

Suntem în criză economică, dar suntem într-o criză care este suprapusă peste o criză sanitară. Nu aş spune că urmează o criză imensă, este o criză economică suprapusă peste criza sanitară. Aţi văzut primul pas pe care l-am făcut vizavi de întreprinderile mici şi mijlocii, de capitalul autohton, cu acel miliard de euro pe care dorim să-l introducem în economie până pe 31 decembrie.

ADVERTISEMENT

Lucrăm în momentul de faţă la direcţiile strategice şi suntem în negocieri foarte clare cu Comisia Europeană pentru Planul naţional de rezilienţă, practic vorbim de alte 30 de miliarde de euro (…) şi ne batem la Comisia Europeană şi cred că vom obţine acceptul ca din acest plan de rezilienţă să fie finanţat un capitol special pentru întreprinderi mici şi mijlocii.

Încurajăm investiţiile străine în România, dar pe de altă parte (…) încurajez întreprinderile româneşti care vor să se ducă să investească ele în afară, la rândul lor, pentru că, de ce nu, putem şi vom putea să facem acest lucru sprijinind societăţile care doresc să se ducă să facă investiţii în altă parte”, a declarat ministrul în momentul în care a fost chestionat cu privire la situație economică a României.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!