News

Veşti bune de la ministrul Marius Budăi pentru toţi copiii! Cresc alocaţiile

13.09.2019 | 20:20
Vesti bune de la ministrul Marius Budai pentru toti copiii Cresc alocatiile

Cresc alocațiile pentru copii! Vestea bună pentru toți copiii din România a fost adusă de ministrul Muncii, Marius Budăi! Acesta a spus că alocațiile de stat vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2020! Ultima creștere a alocațiilor a avut loc în urmă cu doar câteva luni.

Cresc alocațiile pentru copii

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Botoşani că alocaţiile de stat pentru copii vor fi indexate anual, în raport cu indicele de inflaţie. Potrivit acestuia, măsura se va aplica începând cu data de 1 ianuarie 2020, cheltuielile aferente majorării alocaţiilor urmând a fi incluse în bugetul pe anul viitor.

“Săptămâna asta, în Comisia de muncă am fost prezent la o dezbatere şi am aprobat ca alocaţiile pentru copii să fie indexate anual cu rata inflaţiei, până facem alte măsuri de majorare“, a afirmat Budăi.

Cresc alocațiile pentru copii
Cresc alocațiile pentru copii. Sursa foto: botosaniexclusiv.ro

Creșterea alocației se va face în funcție de rata inflației

Alocaţia are caracter universal şi este acordată copiilor în vârstă de până la 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, până la terminarea acestora.

Alocaţia de stat pentru copii este în cuantum de 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap, 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani şi 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Alocațiile pentru copii s-au dublat astă vară! PNL a reușit să treacă amendamentul prim Parlament. Atunci, Liviu Dragnea s-a opus dublării alocațiilor, iar șeful de şedinţă, Florin Iordache, s-a bâlbâit când a citit rezultatul votului. Mai mult, Liviu Dragnea i-a băgat atunci în ședință de urgență pe colegii săi care au permis să se petreacă asta și le-a cerut s remedieze problema, însă nu s-a mai putut.

Tags: