News

Vești bune de la Pfizer. Un vaccin împotriva mai multor tulpini de Covid-19 ar putea apărea în acest an

Grupul farmaceutic american Pfizer vine cu vești bune pentru populația globului. Compania anunță că un vaccin împotriva mai multor tulpini de Covid-19 ar putea apărea în acest an.
14.04.2022 | 00:26
Vesti bune de la Pfizer Un vaccin impotriva mai multor tulpini de Covid19 ar putea aparea in acest an
Un vaccin împotriva mai multor variante de Covid-19 ar putea apărea în toamnă. Anunțul Pfizer. Sursa foto: EPA/Caroline Blumberg
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care pandemia este intrată pe un trend descendent, Pfizer anunță posibilitatea lansării unui vaccin împotriva mai multor mutații de Covid-19.

Un vaccin împotriva mai multor variante de Covid-19 ar putea apărea în toamnă. Anunțul Pfizer

În decembrie 2020, Comisia Europeană a acordat o autorizație de introducere pe piață condiționată pentru vaccinul împotriva Covid-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech, acesta fiind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 autorizat în UE.

ADVERTISEMENT

Acum, compania de peste ocean se înscrie în cursa pentru a definitva și un vaccin anti-Covid eficient împotriva mai multor tulpini de SARS-CoV-2.

La mijlocul acestei săptămâni, cei de la Pfizer au anunțat că lansarea unui vaccin anti-Covid-19 care să fie eficient împotriva mai multor variante ale noului coronavirus până în toamna acestui an reprezintă ”o posibilitate, dar nu o certitudine”.

ADVERTISEMENT

”Sper că până la toamnă vom putea avea un vaccin care să fie eficient împotriva tuturor variantelor cunoscute până în prezent”, a spus Albert Bourla, CEO-ul companiei, într-o conferinţă de presă organizată de Federația Internațională a Industriei Farmaceutice (IFPMA), notează Agerpres.

Pentru noul vaccin, compania Pfizer realizează în această perioadă o serie de studii pentru a determina cea mai bună formulă a unui astfel de ser.

ADVERTISEMENT

”Odată ce vom avea datele științifice, ele ne vor permite să decidem care dintre vaccinurile dezvoltate este cel mai bun”, a adăugat Albert Bourla.

Pfizer testează în prezent mai multe vaccinuri ”multi-variantă” pentru Covid-19

Grupul farmaceutic Pfizer efectuează în prezent mai multe teste clinice pentru vaccinuri multi-variantă şi dozaje diferite ale acestora.

ADVERTISEMENT

”Odată ce vom şti care este cea mai bună cale de urmat, vom cere omologarea serului în Statele Unite, în Europa şi în celelalte zone ale lumii”, a mai spus CEO-ul Pfizer.

Anunțul Pfizer vine în perioada în care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) face un apel privind continuarea procesului de imunizare anti-Covid.

ADVERTISEMENT