News

Vești bune despre cel mai prost drum din România. Când începe reabilitarea șoselei

07.05.2021 | 17:36
Vesti bune despre cel mai prost drum din Romania Cand incepe reabilitarea soselei
ADVERTISEMENT

Vești bune despre cel mai prost drum din România. Ministrul Transporturilor a anunțat când va începe reabilitarea șoselei.

Cătălin Drulă a anunțat pe pagina de Facebook că lucrările pe DN68A Margina – Holdea, ruta de ocolire a bucății lipsă din A1 Sibiu – Nădlac vor începe săptămâna viitoare. Drumul a fost descris chiar de ministru ca fiind „unul dintre cele mai proaste din țară.

ADVERTISEMENT

Pe secțiunea respectivă vor fi implementare restricții de trafic. Ministrul Transporturilor a anunțat și care sunt rutele alternative pentru șoferi.

Vești bune despre cel mai prost drum din România. Când începe reabilitarea șoselei

Cătălin Drulă a anunțat pe Facebook reabilitatea celui pe care îl numește „unul dintre cele mai proaste drumuri din țară”, explicând că se va repara „rușinea națională”: „de luni, schimbăm viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii își rup mașinile – DN68A Margina – Holdea, ruta de ocolire a bucății lipsă din A1 Sibiu – Nădlac”.

ADVERTISEMENT

„Până acum, acest drum extrem de aglomerat a fost peticit și reparat superficial. Planul este ca, pe cei mai afectați 5,3 km care arată acum ca după bombardament, carosabilul să fie refăcut complet, inclusiv fundația”, a declarat ministrul Transporturilor.

„Vorbim despre refacerea acesteia până la un metru în profunzime cu balast, piatră spartă, geocompozit anti-fisură și 3 straturi de asfalt. Pe alți 5 km pe care nu sunt probleme la fundație se va așterne covor asfaltic,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

O veste importantă pentru șoferi este restricționarea traficului: „important: traficul pe secțiunea respectivă va fi restricționat timp de 2 luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone. Am luat această măsură pentru a putea implementa un grafic accelerat de lucrări”.

Ministerul Transporturilor, CNAIR și transportatori au agreat folosirea următoarelor rute alternative: A1 Nod Balinț – A6 Lugoj – DN 6 Lugoj – DN 6 Caransebeș – DN 68 Caransebeș – DN 68 Hațeg – DN 66 Hațeg – DN 66 Simeria – A1 Simeria sau A1 Nădlac – A1 Arad – A11 Arad – DN 7 Arad – DN 7 Ilia – A1 Ilia.

ADVERTISEMENT

Lucrarile vor fi demarate la date de 10 mai și se vor dura două luni. Cătălin Drulă nu se oprește aici. El a anunțat și finalizarea „găurii” de 13 kilometri de pe A1, între Margina și Holdea. Ofertele pentru proiectare și execuție vor fi depuse în cadrul licitației săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT