News

Vești bune despre pensii! Ei sunt pensionarii care iau mai mulți bani în aprilie, pe lângă recalculare! E oficial

08.04.2019 | 08:20
Vesti bune despre pensii Ei sunt pensionarii care iau mai multi bani in aprilie pe langa recalculare E oficial

Se anunță vești bune despre pensii! Pe lângă pensia lunară, pensionarii ce au primit decizii de recalculare a pensiei în baza Legii nr. 221/2018 vor primi, până la jumătatea lunii aprilie, și diferențele de bani reprezentând valori restante, care au fost calculate pentru perioada 1.10.2018 – 30.04.2019.

Vești bune despre pensii! Pensionarii care au primit decizii de recalculare primesc diferențele de bani

În data de 5 aprilie, ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat câți bani pot lua oamenii, în funcție de domeniul în care au lucrat și că în perioada 11-15 aprilie pensiile vor fi recalculate pentru cei care au lucrat în grupele I și II de muncă. Pensiile persoanelor care au primit deja deciziile de recalculare, luna aceasta, în cunatumul anterior recalculării și ulterior diferențelor reprezentând drepturile restante, calculate în intervalul numit mai sus, vor stă fără griji.

Venitul lunar va fi achitat, la domiciliul beneficiarilor, prin intermediul factorilor poștali. Totodată, ministrul Muncii a declarat că au fost trimise 35.000 de decizii de recalculare pentru persoanele care și-au desfășurat activitatea în grupa I și II de muncă și nu li s-a calculat stadiul suplimentar în momentul ieșirii la pensie.

Vești bune despre pensii! Ei sunt pensionarii care iau mai mulți bani în aprilie, pe lângă recalculare! E oficial
Ei sunt pensionarii care iau mai mulți bani în aprilie, pe lângă recalculare!

Ministrul Muncii, Marius Budăi, exemple concrete de creșteri

Dintre acestea. la plată vor intra aproape 30.000 de pensii, banii urmând să fie primiți prin mandat poștal, în intervalul 11-15 aprilie. De asemenea, Budăi a oferit și câteva exemple de creșteri. „Pensionar mecanic lomocotivă: pensia de 2.865 lei s-a majorat până la 4.013 lei, adică o creştere de 40%.

Vești bune despre pensii! Ei sunt pensionarii care iau mai mulți bani în aprilie, pe lângă recalculare! E oficial
Pe lângă pensia lunară, pensionarii ce au primit decizii de recalculare a pensiei în baza Legii nr. 221/2018 vor primi și diferențele de bani

Pensionar de minerit din Deva: pensie de 2.651 lei, o creştere de până la 3.535 lei, un procent de 33%; pensionar Hidroconstrucţia: de la 1.885 lei la 2.592 lei, creştere de 40%; pensionar Siderurgie Galaţi: de la 1.767 lei la 2.520 lei, etc”.