News

Vești bune despre vaccinul împotriva coronavirus. Compania care anunță testele finale

12.06.2020 | 21:54
Vesti bune despre vaccinul impotriva coronavirus Compania care anunta testele finale
ADVERTISEMENT

Moderna Inc (MRNA.O) a anunțat că vaccinul împotriva coronavirus va intra în ultima fază de testare, începând cu luna iulie.

O etapă importantă în combaterea COVID-19

Compania Moderna Inc a anunțat, vineri, că vaccinul împotriva coronavirus va intra în ultima fază, în luna iulie, când va fi administrat la 30.000 de voluntari, informează Reuters.

ADVERTISEMENT

Gigantul farmaceutic din Cambridge, Massachusetts, a transmis că scopul principal al studiului va fi acela de a preveni infecția COVID-19, cauzată de noul coronavirus, în timp ce scopul secundar va fi prevenirea cazurilor grave, pentru a se evita, pe cât posibil, internările.

Anunțul a făcut ca acțiunile companiei să crească peste 6 procente în tranzacțiile de dinainte de deschiderea bursei americane, potrivit sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții Moderna au anunțat că au selectat doze de vaccin de 100 micrograme pentru studiul final.

Încep testele finale pentru crearea unui vaccin împotriva coronavirus

Cu un asemenea dozaj, compania ar putea produce în jur de 500 milioane de doze de vaccin pe an și ar putea crește producția la un miliard de doze anual începând cu 2021, datorită colabării cu Lonza (LONN.S), o companie farmaceutică din Elveția.

ADVERTISEMENT

Moderna a mai transmis că a ales doza de 100 micrograme pentru a maximiza răspunsul sistemului imunitar, în timp ce reacțiile adverse sunt reduse la minimum.

Mai mult, producătorul spune că a finalizat realizarea a suficiente doze de vaccin pentru a intra în faza a treia a dezvoltării unui vaccin împotriva coronavirus.

ADVERTISEMENT

În cadrul celei de-a doua etape, compania a anunțat că 300 de adulți au luat parte la studiu, iar fiecare dintre subiecți a primit cel puțin o doză de vaccin.

Studiul preliminar fazei finale are rolul de a testa siguranța și efectul a două doze de vaccin, administrate la distanță de 28 de zile.

Participanții la studiul organizat de Moderna vor fi monitorizați timp de un an, au mai transmis reprezentanții companiei farmaceutice.

 

ADVERTISEMENT
Tags: