Fotbal international

Vești bune din partea președintelui UEFA, slovenul Aleksandr Ceferin. „Fotbalul cu suporteri se va întoarce curând!”

20.05.2020 | 16:06
Vesti bune din partea presedintelui UEFA slovenul Aleksandr Ceferin Fotbalul cu suporteri se va intoarce curand
ADVERTISEMENT

Președintele UEFA, slovenul Aleksandr Ceferin, a acordat un interviu pentru tabloidul britanic The Guardian, în care a vorbit despre actuala situație în care se află fotbalul ca urmare a crizei provocate de pandemia de coronavirus.

Ceferin a căutat mai întâi să îi liniștească pe fani

Cel mai important mesaj pe care îl trimite Ceferin suporterilor, care sunt cei mai afectați de situație, având interzis accesul pe stadioane, este unul care le dă mari speranțe că lucrurile vor reveni nu peste mult timp la normal.

ADVERTISEMENT

„Suntem gata și vom urma recomandările autorităților, dar sunt absolut sigur, personal, că fotbalul vechi bun, cu fanii în tribune, se va întoarce foarte curând.”

Slovenul este foarte optimist

Președintele UEFA se arată a fi o fire optimistă. „Fotbalul nu s-a schimbat de la cel de-al doilea război mondial și nici nu se va schimba din cauza unui virus.

ADVERTISEMENT

Oamenii au spus de nenumărate ori că lumea nu va mai fi aceeași din nou după pandemie.Acest lucru poate fi adevărat, dar punctul meu de vedere este de ce să nu cred că lumea va fi mai bună după acest virus? “

Ar paria un milion de euro că turneul final EURO 2020 se va juca vara viitoare

Întrebat dacă ar avea curajul să parieze un milion de euro pe faptul că turneul final al EURO 2020 se va ține totuși anul viitor, slovenul a răspuns fără nici o ezitare.

ADVERTISEMENT

„Da, aș face-o. Nu știu de ce nu ar fi. Nu cred că acest virus va dura pentru totdeauna. Cred că se va schimba mai devreme decât cred mulți.

Nu poate fi așteptat noul val de coronavirus

Numărul unu UEFA a adăugat: „Este o situație serioasă, dar acum se reduce intensitatea și suntem mai precauți. Știm mai multe despre virus și, în general, sunt o persoană optimistă. Nu îmi place această viziune apocaliptică conform căreia trebuie să așteptăm al doilea și al treilea val sau chiar al cincilea val.

ADVERTISEMENT

Oamenii pe care îi cunoașteți vor muri probabil într-o zi, dar trebuie să ne facem griji astăzi? Competițiile noastre trebuie să meargă înainte, iar fotbalul cu suporteri trebuie să redevină o normalitate.”

Taxă pe lux și modificări în regula fair-play-ului financiar

O taxă pe lux și schimbări în regulamentul fair-play-ului financiar sunt pe agenda sa de lucru.  Acestea sunt următoarele obiective ale UEFA, când situația de urgență, dictată de pandemie, ne va permite să înfruntăm lucrurile cu calm.

În ceea ce privește fair-play-ul financiar, numărul unu din fotbalul european a reiterat că, dacă cluburile „nu respectă regulile, acestea vor fi întotdeauna sancționate, dar, evident, ne gândim întotdeauna la modul de îmbunătățire a reglementărilor noastre și, dacă este necesar, să ne adaptăm la noile vremuri.

Deocamdată, prioritar este să se meargă pe ce este cel mai important

Acest lucru nu se va întâmpla prea  curând, însă ne gândim să îmbunătățim modernizând și făcând ceva mai mult pe echilibrul competitiv. De asemenea, avem în vedere un fel de” impozit pe lux “, dacă este posibil.

Deci, există multe idei, dar credeți-mă, în aceste momente dificile am încetat să ne gândim mai mult sau mai puțin la schimbările care vor avea loc în viitor. Acum trebuie să ne direcționăm nava pe cursul corect și suntem aproape de a o face. Așadar, când lucrurile se vor calma, vom reveni la vechile sarcini. “

ADVERTISEMENT
Tags: