News

Vești bune în lupta cu Covid-19. Marea Britanie se pregătește să-și vaccineze toți medicii până de Crăciun

25.10.2020 | 20:24
Vesti bune in lupta cu Covid19 Marea Britanie se pregateste sasi vaccineze toti medicii pana de Craciun
ADVERTISEMENT

Marea Britanie se pregătește să-și vaccineze întreg personalul medical împotriva Covid-19, peste doar câteva săptămâni.

Informația a fost divulgată într-un e-mail trimis de către directorul NHS (National Health System) și publicat de Daily Mail.

În respectivul e-mail se anunță pregătirile pentru un program de vaccinare național împotriva Covid-19, care va avea loc înainte de Crăciun.

Marea Britanie își vaccinează toți medicii înainte de Crăciun

Așadar, toți angajații din sistemul medical din Marea Britanie vor fi vaccinați împotriva coronavirusului penste câteva săptămâni, potrivit reprezentanților Guvernului Marii Britanii.

Programul de vaccinare național va avea loc, astfel, înaintea încheierii acordului post-Brexit. În consecință, Boris Johnson ar urma să relaxeze restricțiile sociale impuse în prezent.

„NHS ne-a anunţat să ne pregătim de un program de vaccinare al întregului staff medical. Ultimele veşti primite din partea laboratoarelor de cercetare anunţă că vom avea vaccinul gata anul acesta şi prioritari în procesul de vaccinare sunt cei din staff-ul medical”, spune Glen Burley, CEO al spitalului George Eliot, NHS Trust.

Mai mult, Guvernul a introdus legi care îi permite să ocolească legile Uniunii Europene privind aprobarea unui vaccin, chiar și înainte de 31 decembrie ,data când se va încheia acordul post-Brexit.

Britanicii au cumpărat 90 de milioane de doze vaccin încă din iulie 2020

Marea Britanie nu a stat pe gânduri și a pre-comandat peste 90 de milioan de doze de vaccin anti-Covid, dezvoltat de mai multe companii din lume, înainte de a știi dacă un vaccin va fi eficient.

Așadar, britanicii au încheiat contracte cu două companii farmaceutice de la care vrea să achiziționeze vaccinuri anti-coronavirus odată de va fi finalizată realizarea lor. Printre altele vor fi achiziționate 30.000.000 de coze de la BioNTech/ Pfizer (Germania/SUA) și 60.000.000 de la Valneva (Franţa).

Desigur, cel mai sigur vaccin pare cel dezolvatat de AstraZeneca în colaborare cu Universitatea din Oxford. În acest caz au fost precomandate 100.000.000 de doze de la AstraZeneca pentru vaccinul aflat în lucru la Universitatea Oxford, considerat ca unul foarte promițător.