ADVERTISEMENT
News

Vești bune pentru bucureșteni! Nu se închide Piața Obor. Soluția găsită de Primăria Sectorului 2

Autor: Bogdan Solomon | 08.11.2020 | 18:58
Vești bune pentru bucureșteni! Nu se închide Piața Obor. Soluția găsită de Primăria Sectorului 2
Primarul Sectorului 2 a anunțat că Piața Obor va rămâne deschisă pentru bucureșteni. Sursa foto: Facebook

Primăria Sectorului 2 a reușit să găsească cea mai bună soluție pentru ca Piața Obor să rămână deschisă și de luni, 9 noiembrie, când România intră în carantină parțială. Odată ridicați pereții laterali, spațiul nu mai este considerat închis, iar comercianții își pot vinde produsele în continuare.

ADVERTISEMENT

Polițiiștii vor patrula, însă, în mod regulat prin toate zonele din hala nouă pentru a se asigura că toată lumea respectă cu sfințenie restricțiile impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2.

Prin dialog s-a demonstrat că se pot găsi soluții. S-a dovedit că se poate. Și va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor”, susține edilul Radu Mihaiu în mesajul publicat duminică pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Piața Obor rămâne deschisă în carantină

Piața Obor a dat dovadă de solidaritate în ultimele trei zile. Efortul depus de toți cei implicați a fost încununat cu succes. Azi, doamna directoare a Direcției de Sănătate Publică București, Oana Nicolescu, a făcut o vizită în piața noastră.

În același timp am stat în legătură permanent cu domnul prefect, Traian Berbeceanu, care mi-a confirmat că avem tot suportul lor. Măsurile implementate în ultimele zile au asigurat trasee de circulație mai libere și ordonate, păstrarea distanței și o siguranță suficient de mare încât să putem păstra Piața Obor deschisă.

ADVERTISEMENT

Pereții din hala nouă sunt de azi ridicați. Poliția Locală și Națională patrulează regulat prin toate zonele din piață. Comercianții îi atenționează și ei pe clienții care mai încalcă uneori regulile. Se lucrează în continuare la lărgirea intrărilor către platforma de la Piața Obor.

S-a dovedit că se poate. Și va trebui să depunem acest efort împreună în fiecare zi, pentru sănătatea tuturor. Ce m-a impresionat cel mai mult în această poveste e că atunci când povestea părea că nu se va putea rezolva în favoarea lor, majoritatea celor din piață au fost foarte înțelegători.

ADVERTISEMENT

Erau dispuși să își mute toată marfa afară peste noapte, să suporte frigul, să facă orice era nevoie ca să continuăm în condiții de siguranță. Nu există o luptă români contra români în această criză. E doar o lipsă de comunicare.

Prin dialog s-a demonstrat că se pot găsi soluții. Haideți să fim împreună responsabili! Purtăm masca, păstrăm distanța și ne respectăm semenii”, a scris edilul pe contul său de Facebook.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!