News

Vești bune pentru bucureșteni. Prefectul Capitalei a făcut anunțul mult așteptat

24.04.2021 | 10:28
Vesti bune pentru bucuresteni Prefectul Capitalei a facut anuntul mult asteptat
ADVERTISEMENT

Autoritățile se reunesc sâmbătă în ședința Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru prelungirea restricțiilor dispuse în contextul pandemiei. Bucureștenii ar putea primi curând vești bune, spune prefectul Capitalei.

Vești bune pentru bucureșteni. Prefectul Capitalei a făcut anunțul mult așteptat

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență (CMBSU) va decide ce măsuri vor fi aplicate în București, de Paște. La nivel național, s-a decis ca în Vinerea Mare magazinele să fie deschise până la ora 20.00.

ADVERTISEMENT

Românii nu vor avea nevoie de declarație pe propria răspundere pentru a putea participa la slujbă și nici nu vor fi impuse restricții de circulație în seara de Înviere.

“Dacă ne vom comporta așa cum ne-am comportat și până acum și trendul se va păstra, este posibil ca în două săptămâni, trei săptămâni, să avem un indice suficient de mic cât să avem terasele deschise mai târziu.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre ora 21.00 (…) Dacă vom avea indicele sub 3,5, conform regulilor, programul magazinelor va fi până la ora 21.00″, a explicat Alin Stoica, prefectul Capitalei, citat de Antena 3.

Pe 10 aprilie a fost ultima prelungire a măsurilor restrictive pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus.

ADVERTISEMENT

CMBSU a prelungit atunci măsurile potrivit cărora nu se poate ieși din locuinţe între orele 22.00 – 5.00 în zilele de luni până joi şi între orele 20.00 – 5.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în condițiile în care incidenţa cumulată se menține la maxim 7,5 la mia de locuitori.

Programul operatorilor economici care desfăşoară activităţi de comerţ, prestări servicii în spaţii închise sau deschise, publice sau private, se va putea desfăşura între orele 5.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.

ADVERTISEMENT

În zilele de luni – joi, programul este 5.00 – 21.00.

Tags: