News

Vești bune pentru copii. Guvernul pregătește o nouă majorare de alocații. Despre câți bani e vorba

Vești bune pentru copii. În Guvern se poartă discuții pentru o nouă majorare de alocații. Anunțul a fost făcut de 1 iunie, de către ministrul familiei, Gabriela Firea.
01.06.2022 | 19:44
Vesti bune pentru copii Guvernul pregateste o noua majorare de alocatii Despre cati bani e vorba
Guvernul pregătește o nouă majorare de alocații, anunță Gabriela Firea. Sursa foto: Observator
ADVERTISEMENT

Guvernul pregătește o nouă majorare de alocații, anunță Gabriela Firea. Ministrul familiei a dat vestea în cadrul unui concurs de desene pentru copii, organizat de 1 iunie, la Palatul Victoria.

Gabriela Firea: ”Calculele care se fac acum de către premier, de ministrul de finanţe, de ministrul muncii”

Gabriela Firea a mărturisit că în Guvern, deja, premierul Nicolae Ciucă discută despre mărirea alocațiilor cu ministrul muncii, Marius Budăi și cu ministrul finanțelor, Adrian Câciu.

ADVERTISEMENT

”Suntem la un concurs de desene inedit care are ca temă pacea, prietenia. Sunt copii care desenează de o oră la măsuţele de pe holul principal al Guvernului.

Sunt copii şi mai mici, şi mai mari, de 4-14 ani care azi au ales să-şi petreacă ziua desenând şi pictând despre pace, iubire, prietenie.

ADVERTISEMENT

Guvernul României a majorat alocaţiile pentru copii şi calculele care se fac acum de către premier, de ministrul de Finanţe, de ministrul Muncii, vor dori să anunţe, de asemenea, pentru toţi copiii din România majorări ale alocaţiei pentru toţii copiii din ţară”, a dezvăluit Gabriela Firea, în cadrul evenimentului dedicat copiilor, de 1 iunie. La acesta au luat parte și minori din Ucraina, potrivit Antena 3.

Ce sumă se ia în calcul pentru o nouă majorare de alocații

De altfel, Gabriela Firea nu a anunțat și suma pe care o iau în calcul prim-ministrul și miniștrii menționați. Ultima creștere a acestui venit s-a făcut în ianuarie.

ADVERTISEMENT

Concret, la începutul acestui an, s-au dat alocații de 600 lei pentru minorii de până în doi ani, inclusiv și pentru cei cu handicap, indiferent de vârstă. S-au mai dat alți 243 lei pentru minorii între doi și 18 ani, dar și celor peste 18 ani, care urmează cursuri liceale sau profesionale.

”(1) Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de:

ADVERTISEMENT

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3);c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

(2) Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, potrivit OUG nr. 126 din 15 decembrie 2021.

ADVERTISEMENT