Sport

Vești bune pentru doi “tricolori”: George Pușcaș către Genoa, Alexandru Cicâldău dorit de Nantes

Perioada de mercato se apropie de final, iar Edi Iordănescu primește vești bune legate de George Pușcaș și Alexandru Cicâldău, care sunt aproape de a semna cu noi echipe la care ar putea juca în mod constant.
25.08.2022 | 10:24
Vesti bune pentru doi tricolori George Puscas catre Genoa Alexandru Cicaldau dorit de Nantes
George Pușcaș și Alexandru Cicâldău au șanse mari să își asigure postul de titular la echipe noi, Genoa și Nantes. Foto: captură video
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a primit un cec în alb de la conducerea FRF. Forul de specialitate pare decis să-l mențină în funcție indiferent de rezultatele ultimelor meciuri în Liga Națiunilor.

Pușcaș revine în Italia, Cicâldău merge în Ligue 1?

Acum, primește vești bune legate de doi jucători aflați în vizorul său. Este vorba despre George Pușcaș și Alexandru Cicâldău, care, doriți de Genoa, respectiv Nantes, vor putea avea prezențe constante în teren în următoarea stagiune.

ADVERTISEMENT

România va juca, în septembrie, în Finlanda, și, acasă, cu Bosnia, ultimele meciuri în Liga Națiunilor. Le abordează de pe ultima poziție a ierarhiei.

Astfel, ”tricolorii” sunt departe de obiectivul inițial, câștigarea grupei. Iar acum evitarea retrogradării este țelul imediat. Ca și, pe termen mediu, cristalizarea unei formule de echipă cu competitivitate.

ADVERTISEMENT

Evident, în acest context, orice potențial ”tricolor” este extrem de important. Iar pentru a se prezenta la convocări în cea mai bună formă, o prezență constantă în echipa de club este indispensabilă.

Ei bine, doi dintre jucătorii pe care Iordănescu contează, George Pușcaș și Alexandru Cicâldău, sunt aproape de acest deziderat. Și, potrivit celor mai importante ziare din Italia și Franța, se îndreaptă către Serie B, respectiv Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Pușcaș revine în Serie B

În stagiunea precedentă, George Pușcaș a evoluat pentru Pisa, cu care a jucat barajul de promovare în Serie A. Pierdut în fața echipei lui Berlusconi, Monza.

Ratarea promovării i-a determinat pe cei de la Pisa să renunțe la achitarea sumei de transfer pentru Pușcaș. Iar acesta a revenit la Reading, clubul de care aparține.

ADVERTISEMENT

A fost pe lista lui Como, care dorea să-l transfere. Însă afacerea a căzut, gruparea din Serie B nefiind de acord cu suma cerută de englezi, patru milioane de euro.

Au mai intrat pe fir și alte grupări, iar Genoa, scriu Gazzetta dello Sport și TuttoMercatoWeb, a fost cea care a avut câștig de cauză. În această stagiune românul va juca sub formă de împrumut. Dar i-a oferit lui Pușcaș contract pentru încă trei sezoane, după ce își va exercita obligația de a-l cumpăra cu suma de 4 milioane de euro.

Cicâldău pe urmele lui Viorel Moldovan

O altă veste vine din Franța, acolo unde a ajuns deja Rareș Ilie, la Nice. L’Equipe scrie că Nantes, echipă la care a evoluat, între 2000 și 2004, și Viorel Moldovan, și-l dorește pe Alexandru Cicâldău.

Fără victorie după trei runde, cu doar două puncte în cont, Nantes este pe locul 15. Iar conducerea grupării franceze vrea să mai aducă încă patru-cinci jucători până la finalul perioadei de mercato.

Între aceștia, și internaționalul român. Profitând de faptul că acesta nu este în vizorul noului tehnician, Okan Buruk, care l-a folosit extrem de puțin până acum. Dar și de relația bună pe care o are cu Galatasaray, de la care l-a luat deja, sub formă de împrumut, pe Mostafa Mohamed.

Potrivit cotidianului francez, negocierile sunt în toi, iar dacă lucrurile merg bine, transferul se va oficializa luni, 29 august. Iar Cicâldău ar urma să fie folosit de antrenorul Antoine Kombouaré ca număr 10.

ADVERTISEMENT