News

Vești bune pentru economie. Un gigant din domeniul auto își mută activitatea în România

02.12.2020 | 16:33
Vesti bune pentru economie Un gigant din domeniul auto isi muta activitatea in Romania
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care criza economică se intensifică din cauza pandemiei de COVID-19, România primește și vești bune: un gigant din domeniul auto își mută activitatea centrală în țara noastră.

Holmbergs Safety Systems, una dintre cele mai importante companii din domeniul auto de la nivel mondial, a decis transferul unei părţi din producţia din Ungaria şi Lituania în România.

ADVERTISEMENT

În urma acestui demers, țara noastră se transformă un hub-ul central de producţie al grupului, potrivit informaţiilor oferite de site-ul profit.ro.

Un gigant din domeniul auto își mută activitatea centrală în România

Fondată în 1938, compania suedeză Holmbergs Safety Systems s-a remarcat în ultimele decenii drept una dintre cele mai importante nume în domeniul auto, cu fabrici în Europa, Hong Kong, SUA și China și vânzări anuale de peste 40 milioane euro.

ADVERTISEMENT

Grupul scandinav a preluat compania Te-Rox Prod din Pașcani, adusă de Doina Cepalis, una dintre cele mai mari antreprenoare din România, în Topul producătorilor de centuri de siguranță, huse și scaune auto pentru copii din Europa.

Prin această mutare, România devine, prin fabricile Te-Rox Prod de la Paşcani, Roman şi Ruginoasa, hub-ul central de producţie al grupului, de unde produsele vor ajunge pe pieţele din Europa, SUA şi Asia.

ADVERTISEMENT

Cine va conduce activitatea suedezilor în România

După această tranzacție, Doina Cepalis, fondatoarea şi proprietara Te-Rox Prod, va fi răspunzătoare în continuare de administrarea afacerilor din România ale grupului suedez și va ocupa un loc în Consiliul de Administrație.

La ora actuală, Te-Rox are 4 puncte de lucru în regiunea Moldova. Anul trecut, cu peste 720 de angajați, compania a avut afaceri de 87,2 milioane lei și un profit net de aproape 1 milion de lei.

ADVERTISEMENT

În ceea ce-i privește pe suedezii de la Holmbergs, aceștia au sediul central în Halmstad, iar din 1950 au început să fabrice componente pentru centurile de siguranță.

La acest moment, cu 460 de angajați, grupul este controlat de fondul de investiții FSN Capital, cea mai importantă firmă de investiții din nordul Europei.

În ianuarie 2018, Holmbergs a achiziționat compania austriacă Fasching Safety Belts, furnizor de centuri de siguranță pentru autobuze și autocare. Grupul suedez Holmbergs livrează anual sisteme de siguranță pentru peste 13 milioane de scaune auto pentru copii.

ADVERTISEMENT
Tags: