News

Vești bune pentru elevii din România. Când începe digitalizarea manualelor școlare

26.04.2021 | 07:57
Vesti bune pentru elevii din Romania Cand incepe digitalizarea manualelor scolare
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu vine cu vești bune pentru elevii din România și anunță că digitalizarea manualelor școlare este în planul autorităților.

Potrivit oficialului Cabinetului Cîțu, elevii care se plâng în acest moment de greutatea ghiozdanelor au perfectă dreptate și a explicat că se lucrează la manualele disponibile în format digital.

ADVERTISEMENT

După un an extrem de dificil din cauza pandemiei, perioadă care s-a predat fie online, fie în sistem hibrid și foarte puțin față în față, ministrul Educației vine cu o viziune nouă despre cum va arăta, spune el, în trei sau patru ani școala pentru elevi.

Când va începe digitalizarea manualelor școlare în România. Anunțul ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei promite că greutatea ghiozdanului va scădea începând din toamna anului viitor, prin introducerea treptată a manualelor digitale. ”Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale şi auxiliare”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu admite că toți acei elevi care se plâng de greutatea ghiozdanelor pe care trebuie să le ducă la şi de la şcoală au ”perfectă dreptate”.

”Asta încercăm să facem: manuale disponibile în format digital. Sunt foarte multe teme de casă, sunt foarte multe manuale şi auxiliare”, a declarat ministrul la Antena 3.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește momentul în care copiii vor scăpa definitiv de povara greutății multitudinii de cărți pe care trebuie să le care zi de zi, ministrul a spus că acesta este un proces de durată.

”Facem eforturi începând din toamna anului viitor, dar nu va fi o scădere radicală dintr-un moment într-altul, va trebui să fie un proces treptat pe parcursul a, dacă vreți neapărat un termen, 2,3,4 ani”, a mai precizat Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului Cîțu a mai spus că în Planul Național de Redresare și Reziliență sunt prevăzuți 780 de milioane de euro pentru digitalizarea educației.

Ministrul Educației, după un an de predare online: ”Realitatea este tristă”

Ministrul Educației mai afirmă că, după un an de predare online, realitatea școlară din România este una tristă. El afirmă că orele remediale sunt de maximă importanță, în contextul în care toți elevii au fost afectați de schimbarea modului de predare, respectiv învățământul online.

”Ore remediale au fost posibile pe perioada vacanței și s-au efectuat. Orice posibilitate ar trebui să fie valorificată. Nu sunt foarte optimist cu privire la o varianta generalizată de ore remediale pe perioada verii. Deși eu personal aș susține.

Nu există elevi care să nu fi avut dificultăți din perspectiva predării online. Toți, absolut toți. Chiar dacă ai avut acces la echipament, la internet, chiar dacă profesorii și-au făcut datoria, și-au făcut datoria fără să fie pregătiți pentru a crea conținut online. Nu au fost pregătiți”, afirmă Sorin Cîmpeanu pentru aceeași sursă.

ADVERTISEMENT