Fotbal intern

Vești bune pentru fanii români. FRF vrea să permită consumul de bere pe stadioane

21.11.2019 | 10:37
Vesti bune pentru fanii romani FRF vrea sa permita consumul de bere pe stadioane
ADVERTISEMENT

Pe majoritatea stadioanelor mari ale Europei, consumul de bere este un lucru normal. Berea se vinde la liber, așa cum se vând băuturile carbogazoase. În România, din păcate pentru fani, alcoolul este izolat la un kilometru distanță de arenele sportive, iar acest lucru a intrat în vederea FRF. Forul fotbalistic condus de Răzvan Burleanu dorește schimbarea acestui lucru.

Vești bune pentru fanii români. FRF vrea să permită consumul de bere pe stadioane

De cinci ani încearcă oficialii Federației Române de Fotbal să convingă autoritățile din România să permită consumul de bere pe stadioanele din România, așa cum se practică și în alte țări europene. Andrei Vochin consideră un lucru total nepotrivit interzicerea comercializării acestei băuturi în incinta arenelor din țară.

ADVERTISEMENT

”Mi se pare o mare prostie, merg în toate stadioanele din Europa asta, se bea o bere uşor alcoolizată, că d-aia vine omul la spectacol, să mai bea o bere, să mai mănânce un sandviş, să mai stea de vorbă. La noi e regulă ca un la kilometru în jurul stadionului să vinzi băuturi de acest gen.”, a spus oficialul FRF la Telekomsport.

Întrebat dacă FRF a avut vreo inițiativă legislativă în acest sens, Vochin a dat un răspuns pozitiv, spunând că desele schimbări guvernamentale afectează acest demers. ”Avem inițiativa asta de cinci ani, tot încercăm, dar nici nu ştii unde să pui dosarul că s-a schimbat ministrul”.

ADVERTISEMENT

Consumul de alcool la competiții sportive, interzis în România

În România, societățile comerciale precum baruri, terase și orice alte magazine în care se comercializează băuturi alcoolice sunt somate cu o zi înainte de competiții să nu servească sau să comercializeze băuturi alcoolice, înainte de meciuri precum și pe timpul desfășurării acestora, în caz contrar riscând sancțiuni de până la 1.500 lei.

  • În Germania, Austria, Olanda, Belgia sau Cehia consumul de bere este permis. La Cupa Mondială din 2014, FIFA a impus Braziliei, organizatoarea competiției, să permită comercializarea berii pe stadioane în timpul jocurilor
ADVERTISEMENT