Fotbal international

Vești bune pentru fotbalul din Italia. Premierul a anunțat încheierea stării de urgență, iar Serie A ar putea începe pe 18 mai!

26.04.2020 | 18:52
Vesti bune pentru fotbalul din Italia Premierul a anuntat incheierea starii de urgenta iar Serie A ar putea incepe pe 18 mai
ADVERTISEMENT

Italia este una dintre cele mai afectate țări europene de coronavirus, însă premierul Giuseppe Conte a anunțat că starea de urgență se va încheia pe data de 4 mai, astfel încât fotbaliștii își pot relua antrenamentele, iar Serie A poate reîncepe pe data de 18 mai.

Premierul Italiei a anunța încheierea stării de urgență, iar Serie A se poate relua pe 18 mai

Giuseppe Conte, premierul Italiei, a anunțat că starea de urgență se va termina pe data de 4 mai. Astfel, Serie A s-ar putea relua pe data de 18 mai: Lucrăm la permiterea a mare parte din treburile ţării, de la producţie până la construcţii, pentru a le reporni începând cu 4 mai.

ADVERTISEMENT

Nu putem prelungi mai mult starea de urgenţă pentru că riscăm prăbuşirea părţii socio-economice a ţării. Vom anunţa detaliile noului plan la începutul săptămânii viitoare”.

„Va fi o revizuire a regulilor, dar asta nu înseamnă o abandonare totală a lor. Încă nu avem posibilitatea de a permite libertatea totală de mişcare, dar analizăm acum posibilitatea de a relaxa restricţiile curente mai stricte”, a mai spus premierul Italiei.

ADVERTISEMENT

În Germania, fanii sunt supărați că meciurile se vor juca fără spectatori

Germania este o altă țară unde campionatul are șanse mari să revină, însă fanii sunt supărați pentru că partidele vor trebui să se desfășoare fără spectatori.

Rainer Wendt, președintele sindicatului de poliție german, a discutat problema cu Bild: „Nu se poate spune oamenilor să stea acasă, la televizor, în timp ce stadioanele sunt deschise”.

ADVERTISEMENT

Ceea ce este îngrijorător este faptul că, în timpul meciurilor, se creează adunări în afara instalațiilor sportive. Poliția ar avea și mai multe de făcut.

Eu am optat împotriva reluării fotbalului fără spectatori, pentru că nu este firesc şi atâta timp cât nu întruneşti toate criteriile pentru desfăşurarea optimă a unei eveniment nu e normal ca el să se joace fie ce o fi.

ADVERTISEMENT

Ar fi o batjocură pentru comunitate să reînceapă să se joace. Fotbalul profesionist a fost bolnav mult timp și ar trebui să rămână în carantină”, a mai spus Rainer Wendt.

ADVERTISEMENT