News

Vești bune pentru industria HoReCa! Ar putea fi scutită de la plata impozitului până spre sfârșitul anului. Ministrul de Finanțe a făcut anunțul

02.10.2020 | 18:12
Vesti bune pentru industria HoReCa Ar putea fi scutita de la plata impozitului pana spre sfarsitul anului Ministrul de Finante a facut anuntul
ADVERTISEMENT

Greu încercată în ultimele luni din cauza răspândirii accelerate a noului coronavirus pe teritoriul țării noastre, industria HoReCa are parte și de vești bune. În următoarea ședință de Guvern, Florin Cîțu va propune scutirea tuturor hotelurilor, restaurantelor și barurilor de la plata impozitului pentru perioada rămasă până la sfârșitul acestui an.

Totodată, pe 25 octombrie vor fi anunţate noi măsuri pentru sprijinirea sectorului privat în contextul epidemiologic actual. Potrivit ministrului Finanțelor Publice, septembrie este a doua lună consecutivă în care veniturile la buget le depășesc pe cele înregistrate în același interval al lui 2019.

ADVERTISEMENT

Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Doar cu un sector privat puternic şi sănătos putem să ne asigurăm o revenire rapidă a economiei încă din trimestrul III al acestui an”, a dat asigurări oficialul în mesajul publicat recent pe rețelele de socializare.

Florin Cîțu vrea ca industria HoReCa să fie scutită de la plata impozitului

Veşti foarte bune din economia reală! Septembrie este a doua lună consecutivă în care veniturile la buget sunt mai mari decât în aceeaşi lună a anului trecut. Am reuşit ceea ce părea imposibil – să creştem veniturile la buget în timpul celei mai mari crize din ultima sută de ani.

ADVERTISEMENT

Am luat cele mai bune măsuri până acum, 6% din PIB pachetul de susţinere a economiei aprobat de guvernul PNL, iar sectorul privat a răspuns pozitiv. Este evident acum că strategia acestui guvern de a fi un partener onest și transparent pentru sectorul privat a fost optimă.

Aşa cum am anunţat ieri, după 25 octombrie venim cu măsuri care să susţină sectorul privat. Datoriile la buget acumulate în perioada de la începutul stării de urgență şi până la 25 octombrie vor putea fi eşalonate.

ADVERTISEMENT

Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Doar cu un sector privat puternic şi sănătos putem să ne asigurăm o revenire rapidă a economiei încă din trimestrul III al acestui an”, a scris Florin Cîțu pe contul personal de Facebook.

„Se lucrează la o ordonanță care reglementează eşalonarea la plată în formă simplificată a obligaţiilor bugetare”

În altă ordine de idei, Ministerul Finanțelor Publice pregătește un proiect de ordonanţă de urgenţă care să reglementeze eşalonarea la plată în formă simplificată a obligaţiilor bugetare, pe o perioadă de 12 luni.  Acesta vizează obligaţii cumulate de la data intrării în starea de urgenţă până în data de 25 octombrie 2020.

ADVERTISEMENT

Deja la Ministerul de Finanţe se lucrează la un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se reglementează eşalonarea la plată în formă simplificată a obligaţiilor bugetare.

Ştim foarte bine că pe 25 octombrie o parte din aceste măsuri expiră, dar, în acelaşi timp, ştim foarte bine că există sectoare în economie care încă nu şi-au revenit 100%”, a anunțat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT