Sporturi

Vești bune în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo: 10 medalii pentru canotorii români la Campionatul European U23 de la Duisburg, dintre care 5 de aur!

08.09.2020 | 18:48
Vesti bune in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo 10 medalii pentru canotorii romani la Campionatul European U23 de la Duisburg dintre care 5 de aur
ADVERTISEMENT

Vești bune și de la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 de la Duisburg, unde sportivii români au câștigat nu mai puțin de zece medalii, dintre care cinci de aur, trei medalii de argint și două medalii de bronz.

România a încheiat Campionatele Europene de Canotaj Under 23, desfășurate în perioada 5 – 6 septembrie 2020 la Duisburg (Germania), cu o performanță remarcabilă, dar în același timp așteptată, ținând cont de bugetul de care dispune Federația Română de Canotaj.

ADVERTISEMENT

România a fost reprezentată în 15 dintre cele 22 de probe înscrise la Campionatul European de la Duisburg, iar România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe națiuni în probele olimpice.

România s-a clasat pe primul loc în clasamentul pe națiuni în probele olimpice

Multipla campioană olimpică Elisabeta Lipă s-a declarat încântată de performanțele tinerilor sportivi români: ,,Cu acest campionat deschidem sezonul competițional internațional 2020 și așteptăm cu nerăbdare Campionatul European al juniorilor de la Belgrad (26-27 Septembrie) și Campionatul European al seniorilor de la Poznan, Polonia (9-11 octombrie)”.

ADVERTISEMENT

Medaliile de aur pentru România au fost cucerite de următoarele echipaje: dublu rame feminin (format din Adriana Ailincăi şi Ana-Maria Baleţchi), patru rame feminin (Andreea Popa, Maria Tivodariu, Maria Rusu şi Dumitriţa Juncănariu), dublu rame masculin (Dumitru Ciobîcă şi Sorin Lehaci), patru rame masculin (Florin Fîntînariu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari), dublu vâsle feminin (Nicoleta-Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş).

Medalii de argint: patru rame cu cârmaci feminin (Lebăda Damaris, Alexandra Ungureanu, Laura Pal, Vasilica Rusu şi Victoria Petreanu), 8+1 feminin (Lorena Constantin, Ioana-Mădălina Moroşan, Mădălina-Gabriela Caşu, Iuliana Timoc, Ioana-Irina Acsinte, Roxana-Iuliana Anghel, Amalia Bucu, Raluca-Georgiana Dinulescu, Victoria-Ştefania Petreanu), 8+1 masculin (Gheorghe Morar, Constantin-Cristi Hîrgău, George Cătruna, Nicu-Iulian Chelaru, Bogdan-Sabin Baitoc, Marian Cireaşă, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc, Petre-Florin Enăşescu).

ADVERTISEMENT

Medalii de bronz: vâsle simplu masculin (Mihai Chiruţă), patru vâsle feminin (Larisa Roşu, Elena Drugă, Andreea Budeanu, Georgiana Tătaru).

Recolta de medalii obținută la Campionatele Europene U23 de la Duisburg le dă speranțe conducătorilor canotajului românesc în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo din vara anului viitor, de unde se așteaptă ca delegația noastră să se întoarcă măcar cu 1-2 medalii de aur.

ADVERTISEMENT