News

Vești bune pentru mai mulți români. Cine poate beneficia de sprijin financiar din partea statului

Ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, Gabriela Firea, are vești noi pentru cuplurile și persoanele singure interesate de programul social de creștere a natalității.
26.07.2022 | 13:42
Vesti bune pentru mai multi romani Cine poate beneficia de sprijin financiar din partea statului
Veste excelentă pentru cuplurile afectate de infertilitate. Foto: stockvault.net
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea i-a anunțat pe cei afectați de infertilitateGuvernul României va aproba curând hotărârea prin care le va acorda sprijinul financiar necesar procedurilor pentru obținerea unei sarcini.

Sprijin financiar consistent pentru acei români care nu pot avea copii

Anul acesta, acordăm acest ajutor pentru 2.500 de cupluri și persoane singure, iar din 2023 vom sprijini, anual, 10.000 de cupluri sau persoane singure. Susținem astfel tinerii care își doresc copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilității.

ADVERTISEMENT

Am participat ieri la o întâlnire extrem de fructuoasă la Ministerul Muncii, unde am făcut pași înainte în privința modului de implementare a acestui program social pentru creșterea natalității.

Ajutorul financiar primit de cuplurile și femeile din România care au indicație în vederea efectuării procedurilor de specialitate va fi de maximum 15.000 RON pentru decontarea cheltuielilor necesare creșterii natalității”, a transmis Gabriela Firea pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Colaborare de succes între cele două ministere

Mai departe, ea a subliniat că Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va derula programul social în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

În acest context, Gabriela Firea i-a mulțumit colegului Marius Constantin Budăi pentru colaborarea în interesul familiilor și tinerilor din România.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cea care conduce Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a mai completat că la ședința de lucru a mai participat secretarul de stat Doina Pârcălabu.

Totodată, au mai fost prezenți secretarul de stat Cristian Vasilcoiu și specialiști din cele două ministere. Programul anunțat de Gabriela Firea vine în contextul în care România a ajuns printre fruntașele Europei într-un clasament al dezastrului demografic.

ADVERTISEMENT

De peste 30 de ani, țara noastră a înregistrat un spor natural negativ. Potrivit statisticilor, doar între anii 1990 și 2020, populația României a scăzut drastic, cu peste patru milioane de locuitori. Experții au dezvăluit că până în anul 2050 estimează că populația țării va scădea cu încă patru milioane.

ADVERTISEMENT