Sport

Vești bune pentru Marinos Ouzoundis. Când revine pe teren căpitanul Universității Craiova, Nicușor Bancu

Marinos Ouzounidis primește vești bune în cantonamentul din Austria. Nicușor Bancu este cu un pas mai aproape de revenirea pe teren.
28.06.2021 | 20:34
Vesti bune pentru Marinos Ouzoundis Cand revine pe teren capitanul Universitatii Craiova Nicusor Bancu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a început seria meciurilor amicale, iar jucătorii lui Marinos Ouzounidis trag tare la antrenamente pentru a fi în formă maximă la startul partidelor oficiale. Următorul amical este cu WSG Swarovski Tirol, locul 6 în prima ligă din Austria, iar jocul va fi pe 29 iunie.

Campania de achiziții este una destul de activă la clubul patronat de Mihai Rotaru. Până în acest moment, Știința i-a achiziționat pe David Lazar, Alexandru Mărieș, Valerică Găman și Antoine Conte. De asemenea, Jovan Markovic și Gustavo au revenit după împrumuturile din sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

Vești bune pentru Marinos Ouzounidis. Bancu a început antrenamentele cu mingea și ar putea să revină pe teren la finalul lunii iulie

Fiecare echipă are un lider, iar la Universitatea Craiova acesta este Nicușor Bancu, fundașul stânga al echipei. Din 2014 la „alb-albaștri”, Bancu este unul dintre jucătorii emblematici de la revenirea Științei pe prima scenă fotbalistică din România.

Om de bază în toate mandatele antrenorilor care s-au perindat prin Bănie, fotbalistul de 28 de ani și-a câștigat locul și în echipa națională. Din păcate pentru Craiova, Nicușor Bancu a suferit o accidentare chiar la ultimul meci al sezonului, unul fără miză, și nu poate fi apt la startul stagiunii 2021-2022.

ADVERTISEMENT

Totuși, tehnicianul Marinos Ouzounidis are parte de vești încurajatoare în ceea ce îl privește pe căpitanul oltenilor. Bancu a trecut la antrenamentele cu mingea de la începutul acestei săptămâni, iar perioada de recuperare merge foarte bine.

Chiar dacă a fost suspect de ruptură de ligamente, RMN-ul a arătat că „Bancone” nu are nevoie de o intervenție chirurgicală, însă a avut parte de o lună în care nu a putut să se antreneze cu mingea. Conform ultimelor informații, Nicușor Bancu ar putea să devină apt de joc la finalul lunii viitoare și să pună umărul la obținerea obiectivelor.

ADVERTISEMENT
Nicușor Bancu
Nicușor Bancu a început antrenamentele cu mingea în cantonamentul din Austria

Detalii despre pregătirea fizică a oltenilor: „Craiovei nu îi lipsește nimic să câștige campionatul, dar trebuie să muncim mai mult”

Patronul Mihai Rotaru a încercat să aducă o îmbunătățire clară la nivelul pregătirii fizice a jucătorilor. Pe lângă condițiile excelente de pregătire pe care le are Știința, Rotaru a adus și preparatori fizic cu o mare experiență. Ian Coll este unul dintre ei.

Scoțianul a lucrat la cluburi precum Celtic și Ludogoreț și a veni în Bănie pentru a aduce un plus la acest capitol: „Cosmin Moți mi-a dat informații despre Craiova, a vorbit numai de bine. De fapt, toți românii mi-au spus numai lucruri bune despre Universitatea,” a spus Coll pentru site-ul clubului.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai declarat că jucătorii vor avea o altă față în ceea ce privește pregătirea fizică în sezonul viitor: „Obiectivele mele sunt să fac echipa mai pregătită, rapidă și rezistentă. Vreau să pregătesc jucătorii pentru Liga 1, dar și pentru competițiile europene, deoarece acolo nivelul este mai bun.

Sunt obișnuit să pregătesc echipe pentru meciuri în cupele europene.  Sunt adeptul antrenamentului cu mingea. Craiovei nu cred că îi lipsește nimic să câștige campionatul, dar trebuie să muncim mai mult.

Am crezut și cred că Universitatea Craiova poate să câștige titlul. Vom lucra să corectăm lucrurile care n-au mers și să ne batem pentru campionat”.


  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 5,50. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT