News

Vești bune pentru masteranzi: burse de 2.300 de lei. Cine poate primi banii

09.12.2020 | 20:47
Vesti bune pentru masteranzi burse de 2300 de lei Cine poate primi banii
ADVERTISEMENT

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, a decis să semneze contractul de finanțare pentru proiectul „Start în carieră prin master didactic”.

Opt universități vor organiza programe-pilot de studii universitare de master didactic, la formă de învățământ cu frecvență.

ADVERTISEMENT

Proiectul oferă celor 400 de masteranzi din cele opt universități organizatoare o bursă lunară de studiu în valoare de 2.350 de lei.

Burse de 2.300 de lei pentru peste 400 de masteranzi

De asemenea, masteranzii vor primi laptopuri și vor beneficia de laboratoare media dotate cu tehnologie de ultimă generație (realitate virtuală, realitate augmentată).

ADVERTISEMENT

Conform Gândul, cele opt universități care organizează programe de master didactic, pe locuri subvenționate de la bugetul de stat, în anul universitar 2020-2021 sunt:

  • Universitatea Politehnica din București;
  • Universitatea din București;
  • Academia de Studii Economice din București;
  • Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca;
  • Universitatea „Ovidius” din Constanța;
  • Universitatea din Craiova;
  • Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași;
  • Universitatea de Vest din Timișoara.
ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, masteranzii își vor dezvolta abilități și competențe practice și vor participa alături de cadre didactice universitare la schimburi de experiență cu universități de prestigiu din Europa.

Totodată, 80 de cadre didactice universitare își vor consolida competențele în ceea ce privește conținutul „educațional inovator”.

ADVERTISEMENT

Bugetul acestui program depășește 76 de milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene. „Potrivit instituției, proiectul are ca obiective îmbunătățirea calității și a eficienței învățământului terțiar, diversificarea ofertelor educaționale și îmbunătățirea nivelului de competențe ale personalului didactic din învățământul terțiar universitar”, anunță sursa citată.

Proiectul „Start în carieră prin master didactic”, în valoare de 76.836.961,72 de lei, este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 6 – Educaţie şi competenţe.

Rămâne de văzut dacă Monica Anisie va rămâne ministru al Educației și în următorul guvern sau va fi înlocuită. Chiar și așa, proiectul aprobat de Anisie ar trebui să rămână valabil.

 

 

ADVERTISEMENT