News

Vești bune pentru milioane de pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile

Ministrul muncii a venit cu noi precizări referitoare la majorarea pensiilor de la 1 ianuarie și la ajutorul social pentru alimente
23.10.2022 | 10:50
Vesti bune pentru milioane de pensionari Ce se intampla cu pensiile
Ministru muncii a făcut noi precizări legate de pensii Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Marius Budăi a dat asigurări că majorarea va avea loc într-o singură tranșă și că procentul de creștere va fi de cel puțin 10%, dar și că cei care se încadrează în rândul categoriilor sociale vulnerabile vor beneficia în continuare de sprijin.

Vești bune pentru milioane de pensionari

Ministrul a dorit să insiste asupra faptului că nu poate avansa un procent de majorare a pensiilor până când nu va fi aprobat bugetul, dar că acest procent nu va fi în niciun caz mai mic de 10%.

ADVERTISEMENT

Marius Budăi a refuzat să comenteze afirmaţiile preşedintelui Iohannis şi ale premierului Ciucă, ambii lansând un procent de majorare a pensiilor de 15%, precizând că, pentru moment, alte procente decât 10% nu sunt „fundamentate din punct de vedere economic”

Titularul portofoliului de la muncă a mai dat asigurări că va sprijini în continuare categoriile vulnerabile și a precizat că săptămâna viitoare vor fi alimentate cardurile beneficiarilor de tichete pentru alimente cu banii aferenți lunii octombrie, iar în decembrie, banii vor intra în conturi înainte de sărbători.

ADVERTISEMENT

„Săptămâna viitoare se vor alimenta cardurile cu a treia a tranşă pentru octombrie. Suntem în discuţii.

E normal ca in luna decembrie să fie alimentate cardurile mai devreme decât în celelalte trei luni şi banii să intre în conturi şi sa poată fi utilizaţi înainte de sărbători.

ADVERTISEMENT

Referitor la cum vor reuşi pensionarii să treacă peste această iarnă grea, facem acum o majorare a tuturor pensiilor fiind extrem de atenţi la evoluţia preţurilor.

Am luat acele măsuri din pachetul Sprijin pentru România şi din pachetul social de la început de an. Dacă va fi cazul, noi avem în continuare şi gândim măsuri mai ales pentru a sprijini categoriile vulnerabile.

ADVERTISEMENT

Acum suntem în perioada de asistenţă tehnică cu Banca Mondială. Când vom ajunge la final şi vom avea concluziile, vom anunţa, atât privitor la legea pensiilor, cât şi privitor la măsuri sociale”, a precizat ministrul Muncii în cadrul unei emisiuni la România TV.

ADVERTISEMENT