Fotbal intern

Vești bune pentru Mircea Rednic! Revenire importantă la Dinamo înaintea meciului cu Dunărea Călărași. EXCLUSIV

05.03.2019 | 19:15
Vesti bune pentru Mircea Rednic Revenire importanta la Dinamo inaintea meciului cu Dunarea Calarasi EXCLUSIV

Formația din Ștefan cel Mare va debuta în play-out împotriva celor de la Dunărea Călărași. Înaintea jocului de pe 8 martie, au venit vești bune pentru Mircea Rednic! Revenire importantă pentru Dinamo: francezul Damien Dussaut!

Revenire importantă la Dinamo înaintea meciului cu Dunărea Călărași! Dussaut, alături de lot

Mircea Rednic are în sfârșit la dispoziție unul dintre jucătorii de la care are așteptări foarte mari. De la începutul săptămânii, alături de restul lotului, se pregătește și Damien Dussaut. Francezul a semnat în această iarnă cu Dinamo, pentru doi ani și jumătate, dar nu a apucat să debuteze încă din cauza unei accidentări.

Dussaut a suferit o ruptură musculară înaintea meciului cu Poli Iași, la începutul lunii februarie. Fostul internațional francez U 20 este omul pe care Rednic l-a adus pentru a fi titular pe postul de fundaș dreapta, acolo unde a fost folosit, ca o improvizație, Deian Sorescu. Întoarcerea lui Dussaut reprezintă un dublu avantaj pentru tehnician: va putea avea un fundaș lateral de calitate și îl va putea readuce pe Sorescu pe o poziție mai ofensivă.

Deian Sorescu
Deian Sorescu va fi urcat în compartimentul ofensiv dacă Damien Dussaut va da randament pe postul de fundaș dreapta

Au aplicat “rețeta” Aliji

Fotbalistul de 24 de ani a rămas la Dinamo la insistențele lui Rednic. În momentul în care s-a accidentat, au existat voci în club care au propus rezilierea contractului cu Damien Dussaut. Antrenorul a avut însă încredere în fostul jucător de la Standard Liege și a cerut ca acesta să fie păstrat, așa cum s-a întâmplat și în cazul albanezului Nasser Aliji.

Fundașul stânga titular al lui Dinamo suferise o accidentare după ce abia semnase și a fost la un pas să fie dat afară! Nu același noroc ca Dussaut l-a avut Ivan Hladik. Fundașul central slovac avea o problemă fizică, iar șefii din Ștefan cel Mare nu au dorit să aștepte să se recupereze. Cum apărătorul nu apucase să parafeze un contract cu gruparea alb-roșie, el s-a văzut obligat să se întoarcă în țara natală, fiind și acum liber.

450 de mii de euro e cota de piață a lui Damien Dussaut