ADVERTISEMENT
Fotbal international

Vești bune pentru Mirel Rădoi de la UEFA. Decizii importante luate la Nyon

Autor: Traian Terzian | 24.09.2020 | 18:43
Vești bune pentru Mirel Rădoi de la UEFA. Decizii importante luate la Nyon
Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a primit vești bune de la UEFA, acolo unde a avut loc Comitetul Executiv. Sursă foto: Sport Pictures

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a primit vești bune de la UEFA, acolo unde a avut loc Comitetul Executiv.

ADVERTISEMENT

Rădoi a debutat în această lună la cârma primei reprezentative și a obținut patru puncte în primele două meciuri din Liga Națiunilor: 1-1 cu Irlanda de Nord și 3-2 cu Austria.

UEFA a stabilit clar care sunt regulile după care se vor stabili desfăşurarea sau rezultatul partidelor interţări pe care le organizează în această toamnă, în cazul în care apar infectaţi cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

UEFA a venit cu vești bune pentru Mirel Rădoi

Conform site-ului oficial al Federației Române de Fotbal, Comitetul Executiv al UEFA a venit cu vești bune pentru Mirel Rădoi în vederea partidelor care se vor disputa în acest sezon.

Astfel, echipele vor putea efectua câte 5 schimbări în Liga Națiunilor (inclusiv faza grupelor), play-off-ul EURO, preliminariile EURO feminin, Liga Campionilor, Europa League, Liga Campionilor feminin până la finalul actualului sezon, iar acolo unde nu se întâmplă deja, numărul jucătorilor pe foaia oficială crește până la 23.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Comitetul Executiv al UEFA a aprobat calendarul meciurilor din preliminariile Campionatului Mondial 2022: în martie și septembrie 2021 se vor disputa câte trei meciuri.

Soluția pe care UEFA a implementat-o în octombrie și noiembrie 2020, cu programarea a câte trei meciuri în perioada alocată jocurilor echipelor naționale, va fi extinsă și în 2021, an în care vor avea loc preliminariile CM 2022 – Qatar.

ADVERTISEMENT

În urma validării FIFA, așa va arăta calendarul reprezentativelor europene:

 • 22-31 martie 2021 – 3 meciuri
 • 31 mai – 8 iunie 2021 – meciuri amicale înainte de EURO
 • 30 august – 8 septembrie 2021 – 3 meciuri
 • 4-12 octombrie 2021 – 2 meciuri
 • 8-16 noiembrie 2021 – 2 meciuri
 • 21-29 martie 2022 – 2 meciuri / play-off CM 2022
 • Tragerea la sorți a preliminariilor CM 2022 va avea loc în luna decembrie.

În contextul pandemiei, Comitetul Executiv UEFA a aprobat o serie de măsuri speciale pentru disputarea jocurilor care stabilesc ultimele participante la Campionatul European din vara viitoare:

ADVERTISEMENT
 • În eventualitatea plasării unei echipei sau a unui grup de jucători în carantină sau autoizolare în urma unei decizii a autorităților, partida se va desfășura conform programării inițiale atât timp cât naționala respectivă are disponibili cel puțin 13 jucători (incluzând un portar) testați negativ COVID-19 conform protocolului UEFA.
 • Dacă o reprezentativă se află în imposibilitatea de a alinia o echipă conform principiului de mai sus, partida va fi reprogramată de UEFA la o altă dată, inclusiv în mai-iunie 2021, înainte de startul Campionatului European. În plus, UEFA poate lua decizia de a muta partida pe un stadion dintr-o țară neutră (pe teritoriul unei asociații afiliate UEFA). Echipa gazdă va fi în continuare considerată asociație organizatoare și responsabilă de disputarea meciului.
 • În cazul în care membrii delegației de arbitri sunt depistați pozitiv la testul COVID-19, UEFA poate, în mod excepțional, să numească înlocuitori din rândul oficialilor de joc din țara care găzduiește partida.

România va întâlni Islanda, pe 8 octombrie, la Reykjavik, în semifinala barajului. Dacă vor învinge, tricolorii vor disputa finala play-off-ului tot în deplasare, pe 12 noiembrie, cu Bulgaria sau Ungaria.

ADVERTISEMENT

 • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,05 este cota pentru ”gazdele nu maarchează” la meciul Islanda-România. Vezi aici toate cotele!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
 • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
 • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!