News

Vești bune pentru părinți! Guvernul dă bani în plus pentru tichetele de creșă

02.05.2021 | 11:50
Vesti bune pentru parinti Guvernul da bani in plus pentru tichetele de cresa
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru părinți! Guvernul României a decis să crească valoarea tichetelor de creşă  începând cu această lună. Vorbim de încă 10 lei în plus pentru fiecare copil. 

Mai exact, este vorba despre ordinul comun al Ministerului Finanţelor şi al Ministerului Muncii nr. 1.779/580/2020, document publicat în această săptămână în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Ordinul privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul I al anului 2020 prevede creşterea sumei cu 10 lei

Vești bune pentru toți părinții!

Vă readucem aminte și că Sorin Cîmpeanu a anunţat că ar putea fi modificată structura anului şcolar şi să se revină la trimestre în loc de semestre, însă va exista o discuţie amplă cu sindicatele, asociaţiile de părinţi şi ale elevilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, elevii ar putea reveni la şcoală la 1 septembrie, odată cu profesorii. Ministrul Educaţiei a precizat că, îndiferent de variata pe care se va merge, va propune extinderea anului şcolar, începând cu septembrie 2022.

„Acest an şcolar 2021-2022 ar urma să înceapă cursurile pe data de 13 septembrie. Sigur pledăm pentru extinderea duratei anului şcolar. În acelaşi timp este nevoie şi de predictibilitate.

ADVERTISEMENT

Ministerul Educaţiei este dispus să ia în considerare reanalizarea structurii anului şcolar, cu o singură condiţie. Această solicitare să fie făcută prin consens de către partenerii de dialog social. Toţi elevii şi părinţii din România cunosc o anumită structură.

Dacă revenim asta va crea un deficit de predictibilitate. Ministerul Educaţiei, în oricare dintre variante va propune, din timp, extinderea anului şcolar începând cu septembrie 2022. Ministerul Educaţiei oricum susţine ideea extinderii perioadei de cursuri în învăţământul preuniversitar.

ADVERTISEMENT

Cu atât mai mult cu cât predarea online a generat pierderi. Deci este nevoie de timp pentru recuperarea acestor pierderi”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie telefonică duminică la Digi 24.

ADVERTISEMENT
Tags: