News

Vești bune pentru părinți! Se redeschid grădinițele de stat din București

30.06.2020 | 13:47
Vesti bune pentru parinti Se redeschid gradinitele de stat din Bucuresti
Părinții au parte în sfârșit de vești bune. Se redeschid grădinițele de stat din Capitală. Sursa foto: metropotam.ro
ADVERTISEMENT

Chiar dacă măsurile de relaxare anunțate pentru data de 1 iulie au fost amânate din cauza creșterilor îngrijorătoare ale cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus, vin vești bune atât pentru părinți, cât și pentru pitici. Asta pentru că aproape 30 de grădinițe de stat din toate cele 6 sectoare ale Capitalei își vor redeschide porțile pe timpul verii.

Măsura vine la două săptămâni de când unitățile private și-au reluat activitatea, cu condiția să respecte regulile stabilite de Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății. Spre exemplu, educatorii poartă în permanență măşti de protecţie pe care trebuie să le înlocuiască din 4 în 4 ore, iar schimbarea scutecelor nu se poate face fără mănuși de unică folosință.

ADVERTISEMENT

Totodată, suprafaţa alocată unui copil trebuie să fie mai mare de 4 metri pătraţi, iar aceștia nu au voie să se joace cu jucării care nu pot fi dezinfectate. De asemenea, dacă au temperatură de peste 37,3 sunt izolați într-o cameră specială pentru a se evita contactul cu ceilalți colegi. Toate aceste reguli devin obligatorii și în grădinițele de stat care își reiau activitatea, anunță autoritățile.

Se deschid aproape 30 de grădinițe de stat din Capitală. Niciun sector nu a fost uitat

Concret, potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, este vorba despre un număr de 28 de unități care vor rămâne deschise pe toată durata verii. Astfel, în Sectorul 1 vor fi deschise şapte grădiniţe, în Sectorul 2  patru, iar în Sectorul 3 o grădiniţă.

ADVERTISEMENT

Totodată, în Sectorul 4 își vor relua activitatea patru grădiniţe, în Sectorul 5 șapte, iar în Sectorul 6 cinci grădiniţe. „În Sectorul 1 vor fi deschise în perioada iulie – august Grădiniţa nr. 46 – 160 cereri, Grădiniţa nr. 52 – 100 cereri, Grădiniţa nr. 116 – cu 100 cereri, Grădiniţa nr. 222 – 180 de cereri, Grădiniţa nr. 206 – 100 cereri, Grădiniţa nr. 251 – cu 120 cereri, Grădiniţa Steaua – 60 cereri.

În Sectorul 2 părinţii pot apela la Grădiniţa nr. 7 – cu 72 de cereri (în perioada iulie – august), Grădiniţa nr. 189 în iulie – 48 cereri, Grădiniţa Nr. 276 în iulie – cu 60 de cereri, Grădiniţa nr. 234 – în luna august – 75 de cereri.

ADVERTISEMENT

În Sectorul 3 va fi deschisă în perioada iulie – august Grădiniţa nr. 211 cu 186 cereri.  În Sectorul 4 vor fi deschise Grădiniţa “Piticot” în iulie cu 89 de cereri, Grădiniţa nr. 225 în luna iulie – cu 132 de cereri, Grădiniţa “Albă ca Zăpada” în iulie – cu 72 de cereri, Grădiniţa “Dumbrava Minunată” în iulie – cu 149 de cereri.

 În Sectorul 5 copiii vor putea merge în iulie şi august la Grădiniţa “Căsuţa Fermecată” – cu 73 de cereri, Grădiniţa nr. 242 – cu 82 de cereri, Grădiniţa nr. 168 – cu 87 de cereri, Colegiul Tehnic “Moţoc” – cu 43 de cereri, Grădiniţa nr. 34 – 98 de cereri, Grădiniţa “Paradisul Verde” – 120 de cereri, Grădiniţa nr. 205 – 87 de cereri.  Vor fi deschise în Sectorul 6 Grădiniţa nr. 40 în iulie – cu 60 cereri, Grădiniţa nr. 250 în luna iulie – cu 78 de cereri, Grădiniţa “Prichindel” în luna iulie – 192 de cereri, Grădiniţa nr. 218 în lunile iulie şi august – 85 de cereri, dar şi Grădiniţa nr. 170 în luna august – 89 de cereri”, au transmis reprezentanții instituției.

ADVERTISEMENT

Ministrul Sănătății a anunțat că măsurile de relaxare promise de la 1 iulie se amână din cauza numărului mare de infectări

S-a evaluat tot ce a însemnat ultimele două săptămâni, în care am avut o creștere a numărului de cazuri noi, în care au crescut cazuril în terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pentru 1 iulie.

Urmărim zilnic și săptămâna care urmează, evoluția numărului de cazuri, evoluția cazurilor de la terapie intensivă, evoluția deceselor și respectarea normelor de precauție, reguli de igienă, distanțarea fizică. Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis la nivelul Grupului Tehnic să amânăm ce-a de-a patra măsură de relaxare”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

ADVERTISEMENT
Tags: