ADVERTISEMENT
News

Veşti bune pentru profesori! Ar putea fi vaccinaţi toţi la începutul lui martie. Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă

Autor: Cerasela Stafie | 12.02.2021 | 16:36
Veşti bune pentru profesori! Ar putea fi vaccinaţi toţi la începutul lui martie. Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă
Veşti bune pentru profesori! Ar putea fi vaccinaţi toţi la începutul lui martie. Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă Colaj: Fanatik

Vin vești bune pentru profesori și personalul din unitățile de învățământ. Valeriu Gheorghiță a anunțat că ar putea să înceapă vaccinarea acestora, cu prioritate, la începutul lunii martie.

ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a anunțat că se ia în calcul un sistem special pentru vaccinarea personalului din școli, cu ajutorul unor echipe mobile. Ar putea să fie organizate spații pentru realizarea acestei proceduri în sălile de sport din instituții și în cadrul inspectoratelor școlare.

Valeriu Gheorghiță a mai menționat că un astfel de proiect era gândit încă din luna ianuarie. Numărul insuficient al dozelor de vaccin a împiedicat implementarea acestuia.

ADVERTISEMENT

Veşti bune pentru profesori! Ar putea fi vaccinaţi toţi la începutul lui martie. Explicaţiile lui Valeriu Gheorghiţă

Valeriu Gheorghiță spune că nu este o idee la care s-a gândit reccent: „am discutat de mai multe ori cu domnul ministru Sorin Cîmpeanu, în ianuarie, ne doream să creăm o prioritizare suplimentară la vaccinare pentru personalul din învățământ, dar pentru că am primit mai puțîn cu 93.000 de doze, scenariul nu a mai putut fi realizat”.

„Noi luăm în calcul în acest moment și asta pot să vă spun în premieră. Analizăm posibilitatea vaccinării personalului din învățământ cu prioritate prin echipe mobile, ne dorim să se vaccineze profesorii care iau contact direct cu elevii, personalul din creșe și grădinițe prin echipe mobile”, a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

„Analizăm locația care ar putea fi potrivit pemtru acest demers, poate chiar la nivelul unităților de învățământ, poate în sala de sport, sau în cadrul inspectoratelor școlare.  Ar fi fezabil de la 1 martie să putem pune în aplicare scenariul”, a mai spus medicul.

Numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 depistate în înstituțiile de învățământ este unul foarte mare. Peste 570 de cazuri pozitive au fost anunțate în cursul zilei de joi.

ADVERTISEMENT

În acest context, ministrul Educației a făcut un apel disperat către părinți pentru atenție la starea de sănătate a celor mici, când îi duc la școală: „apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli (n.r. -cazuri de îmbolnăviri) infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie”.

E nevoie de „un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate. Este o recomandare foarte puternică, pentru că ştim de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi din fericire este mic şi foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!