News

Vești bune pentru români. De când nu vor mai fi obligați să completeze declarația pe propria răspundere. Anunțul ministrului Nelu Tătaru

21.04.2020 | 19:59
Vesti bune pentru romani De cand nu vor mai fi obligati sa completeze declaratia pe propria raspundere Anuntul ministrului Nelu Tataru
ADVERTISEMENT

Românii așteaptă cu sufletul la gură vești din partea celor care conduc Ministerul Sănătății, referitoare la relaxarea măsurilor de distanțare socială.

Românii vor scăpa de declarația pe propria răspundere

Cu toate acestea, ministrul Nelu Tătaru avertizează că nu ne putem aștepta la o relaxare până când nu vor exista 2 săptămâni consecutive de scădere a numărului de infectați și decese.

ADVERTISEMENT

Dacă vom avea vârful la finalul lunii aprilie, vom avea 2 săptămâni în care ar trebui să așteptăm o scădere a numărului de cazuri noi, de decese și de terapie intensivă. Apoi ne putem gândi și la relaxare. Dar până atunci nu este cazul”, a explicat Tătaru la B1 TV.

Ministrul a vorbit concret despre ce înseamnă relaxarea măsurilor. Cel mai important, oamenii nu vor mai fi nevoiți să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere.

ADVERTISEMENT

Relaxarea va începe în sens invers. Va disparea mai întâi declarația, se va putea ieși, dar evitând manifestările și aglomerările. Se va putea ieși, dar luând niște măsuri de precauție, mă refer la o mască și la evitarea zonelor aglomerate.

Nu cred că școlile se vor redeschide atât de repede. Reluarea trebuie facută progresiv, gradual.

ADVERTISEMENT

Programul va trebui făcut fracțional. Trebuie să existe în școli acel biocid, acele măscuțe“,ziare.com.

Tătaru a comentat, în încheiere, planul „Matei Balș” inițiat de profesorul Streinu-Cercel, cel care ceruse ca vârstnicii să fie luați de lângă familii.

ADVERTISEMENT

Ministerul Sănătății nu poate accepta acest document. Nu este loc de politică. Dacă cineva încearcă așa ceva, greșește!“, s-a rezumat să spună Tătaru.

 

ADVERTISEMENT