News

Vești bune pentru români, de la ministrul Petre Daea: ”Vor scădea prețurile la alimente”

Ministrul agriculturii Petre Daea e convins că prețurile la alimente vor fi în scădere în următoarele săptămâni, chiar și de Paște.
03.03.2023 | 16:07
Vesti bune pentru romani de la ministrul Petre Daea Vor scadea preturile la alimente
Petre Daea, despre ieftinirile de alimente. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Ministrul se așteaptă ca un kilogram al cărnii de miel să nu mai crească în condițiile în care Guvernul a ”scăzut” prețurile la energie și la gaze. Același lucru ar trebui să se întâmple și cu prețul alimentelor la modul general, așadar vești bune pentru români.

Petre Daea anunță că alimentele se for ieftini

“Nu pot spune la miel, dar mă aştept să nu crească. Îi îndemn pe toţi să mănânce carne de miel de Paşte, să cumpărăm, pentru că avem de unde. Să folosim această carne care este foarte bună şi dă ajutor crescătorilor de ovine”, a declarat Petre Daea, atunci când a fost întrebat dacă e de părere că prețul cărnii de miel va crește de Paște.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Daea vorbește despre o falsă problemă atunci când vine vorba de creșterea prețurilor la alimente, creștere pe care nu o observă. Asta, în condițiile în care prețul alimentelor a explodat în ultimii ani, de la lună la lună cu procente semnificative.

“Nu au crescut, şi e bine că nu au crescut. E bine să mai şi scadă. Sunt motive să se întâmple acest lucru. Vor scădea preţurile la alimente. Cred acest lucru, în condiţiile în care piaţa s-a liniştit, iar preţurile la importuri au scăzut.

ADVERTISEMENT

A scăzut şi la îngrăşăminte şi la energie. Guvernul a luat măsuri importante pentru preţurile la energie şi la gaze. Sunt motive serioase ca preţurile să nu mai crească. Dimpotrivă, să scadă“, a punctat ministrul Agriculturii.

Totodată, Daea e convins că prețul unui kilogram de ceapă ar trebui să scadă, deși a ajuns acum să coste 7 lei. Această creștere ar fi temporară, potrivit ministrului agriculturii. Petre Daea dă exemplul personal de persoană care își face cumpărăturile din piață și e mereu la curent cu prețurile de pe tarabe.

ADVERTISEMENT

“Am fost azi dimineaţă în piaţă la Iaşi, am cumpărat ceapă verde. Ceapă uscată am luat ieri de la Botoşani. Le-am spus producătorilor că nu e în regulă să dai cu şapte lei kilogramul de ceapa, doar pentru că există un preţ mare pe piaţa internaţională.

M-am uitat la fermieri. Înţeleg că ei trebuie să câştige, dar toţi trebuie să ne gândim şi la buzunarul celor care cumpără produsele. Nu este o criză, ci o atitudine temporară pe care au luat-o cei ce vând acest produs. Sper să se liniştească”, a completat Petre Daea.

ADVERTISEMENT

Petre Daea participă în aceste zile la Iași la conferința “Oportunităţi de finanţare prin Planul Naţional Strategic 2023-2027”, organizată de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii în cadrul campaniei “Caravana Cunoaşterii”.

ADVERTISEMENT
Tags: