“Este o măsură care poate contribui la oprirea depopulării satelor româneşti şi chiar la reîntoarcerea unor familii de români care în prezent lucrează în agricultura din Spania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Germania, Austria, etc. Măsura pune bazele certificării produselor agroalimentare după sisteme de calitate voluntară, generând produse eligibile pentru promovare cu finanţare europeană, asigurând în acest fel posibilitatea producătorilor români de a concura cu produsele multinaţionalelor.
Aşa cum scăderea TVA-ului la alimente de la 24% la 9% a reprezentat pe termen lung o măsură menită să însănătoşească economia naţională, considerăm că impactul prezentei măsuri şi-ar atinge potenţialul maxim dacă cota de TVA s-ar reduce la 0 pentru toate produsele alimentare obţinute pe baza unei scheme de calitate naţională sau europeană”, spun reprezentanţii Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică – Bio România, într-un comunicat de presă.