News

Vești bune pentru români în prag de sezon de rece. Ce preț vor plăti consumatorii pentru un KWh

În prag de sezon rece, românii primesc vești bune de la guvernanți. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat ce preț vor plăti consumatorii pentru un KWh.
18.10.2021 | 21:20
Vesti bune pentru romani in prag de sezon de rece Ce pret vor plati consumatorii pentru un KWh
ADVERTISEMENT

Ziua de luni, 18 octombrie, a adus multe vești bune pentru consumatorii casnici de energie electrică și gaze naturale din România.

După ce în cursul zilei s-a luat decizia, în Senat, ca toți consumatorii vulnerabili să își poată amâna cu 6 luni plata facturilor la energie și gaze, seara a venit cu vești pozitive și dinspre Guvern.

ADVERTISEMENT

Virgil Popescu, vești bune pentru milioane de români. Ce preț vor plăti consumatorii pentru un KWh

Ministrul interimar al Energiei din Cabinetul Cîțu, Virgil Popescu, a anunțat, luni seară, ”veşti bune pentru milioane de români”.

Într-o postare a acestuia pe Facebook, se arată faptul că toți consumatorii casnici din România vor plăti maxim 71 de bani pe KWh (n.r. Kilowatt oră), exact cât plăteau anul trecut.

ADVERTISEMENT

”Vești bune pentru milioane români! Consumatorii casnici vor plăti maxim 71 de bani pe KWh, exact cât plăteau anul trecut.

Asta după ce am adoptat măsuri de compensare și plafonare ale prețului la energie și gaze naturale, pentru a-i ajuta pe cetățeni să treacă cu bine peste această iarnă. Românii nu trebuie să facă absolut nimic decât să își monitorizeze consumurile”, scrie Popescu.

ADVERTISEMENT

În același mesaj din mediul online, ministrul Energiei mai dezvăluie faptul că a fost mărită grila de consum: ”nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranță”, a mai punctat Virgil Popescu.

Oficialul a mai transmis că în cazul gazelor naturale a rămas același volum: 1.200 de metri cubi.

ADVERTISEMENT

”Am mărit grila de consum, nu mai sunt 200 de kWh, în urma amendării din Parlament pragul de consum lunar este 300 de kWh, plus 10% marja de toleranţă. La gaze naturale a rămas acelaşi volum: 1.200 de metri cubi. Dacă preţul se duce peste 1 leu pe KWh, intervine plafonul.

Pentru un consum de 100 de KWh, valoarea facturii va fi un leu X 100, din care se scade compensarea, deci preţul va fi de 71 de lei”, a mai adăugat ministrul Energiei.

În ce perioadă se aplică această compensare a facturilor

Reamintim că același Virgil Popescu a anunțat, la începutul lunii, că Executivul a adoptat ordonanța de urgență privind compensarea facturilor la energie electrică și la gaze.

Ministrul spune că, pentru a beneficia de compensare, românii vor trebui să se încadreze într-o limită de consum de 30 – 200 kilowați pe lună sau 150-1000 pe toată perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022.

ADVERTISEMENT