News

Vești bune pentru români! Institutul Cantacuzino scoate pe piață un medicament împotriva infecțiilor

19.10.2020 | 11:10
Vești bune pentru români! Institutul Cantacuzino scoate pe piață un medicament împotriva infecțiilor
Institutul Cantacuzino scoate pe piață un medicament imunomodulator. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În plină pandemie de COVID-19, Institutul Cantacuzino se pregătește să scoată pe piață un medicament imunomodulator care promite să crească rezistența organismului la infecții, datorită proprietăților sale biostimulatoare și antioxidante.

Potrivit ministrului Apărării, Nicolae Ciucă, acesta va fi disponibil până la sfârșitul anului, urmând ca în 2021 să înceapă și producția vaccinului antigripal. „Colonelul Oancea a luat măsuri ca vechea linie de producţie a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcţiune şi să înceapă testele”, a explicat oficialul.

ADVERTISEMENT

Institutul a devenit unitate militară în urmă cu doi ani, când a fost transferat de la Ministerul Sănătății la Ministerul Apărării. De altfel, măsura a fost aspru criticată de Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP), care invoca la acea vreme lipsa unui studiu de fundamentare și acuza „o nouă lovitură dată acestui institut”.

Institutul Cantacuzino va lansa pe piață un medicament imunomodulator

Am discutat cu directorul Institutului Cantacuzino, colonelul Oancea, în ultima perioadă de timp şi-au focalizat foarte mult atenţia pe ceea ce înseamnă sporirea capacităţii de testare.

ADVERTISEMENT

Totodată, lucrează la un medicament imunomodulator, va ieşi curând pe piaţă, şi a luat măsuri ca vechea linie de producţie a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcţiune şi să înceapă testele, astfel încât, aşa cum şi-au propus la nivelul institutului, începând de anul viitor, să poată să producă vaccinul.

Medicamentul imunomodulator va ieşi până la sfârşitul anului”, a declarat ministrul Nicolae Ciucă, proaspăt înscris în PNL pentru a candida la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Orban, despre noul medicament: „Este un proiect mare”

Noul medicament pe care Institutul Cantacuzino se pregătește să îl lanseze pe piață a fost anunțat de premierul Ludovic Orban încă din primăvară, când acesta vorbea, totodată, despre reluarea producției vaccinului antigripal.

ADVERTISEMENT

Există mai multe proiecte la Cantacuzino, reluarea producției vaccinului antigripal. De asemenea, este în curs de pregătire un nou produs care va fi lansat pe piață, e vorba de un imunomodulator, care reglează nivelul de anticorpi din organism.

Este un proiect mare care urmează să fie finalizat din fonduri europene, prin care se va urmări ca obiectiv capacitatea de producere a vaccinului tetravalent, care se va face într-o altă locație”, spunea șeful Executivului la acea vreme.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri