News

Vești bune pentru români. Pot merge cu trenul direct în Turcia și Bulgaria. Cât costă un bilet și cât durează călătoria

O veste bună vine din partea CFR Călători. Se va putea merge cu trenul și în Turcia sau Bulgaria. Rutele vor fi unele directe, iar biletele au prețuri decente.
02.06.2022 | 19:42
Vesti bune pentru romani Pot merge cu trenul direct in Turcia si Bulgaria Cat costa un bilet si cat dureaza calatoria
CFR Călători pune la dispoziție trenuri directe către Turcia și Bulgaria. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Vom putea merge într-o vacanță în Turcia sau Bulgaria și cu trenul. Anunțul a fost făcut de către CFR Călători, care precizează că rutele vor fi unele directe și se vor pune la dispoziție chiar de mâine, sâmbătă, 3 iunie.

Trenuri directe către Turcia și Bulgaria, din Gara de Nord

Mai mult, trenurile către Turcia (Istanbul și Halkali-n.r) și Bulgaria (Sofia și Varna-n.r) vor circula zilnic, tur-retur,  din Gara de Nord, până pe data de 3 octombrie.

ADVERTISEMENT

”CFR Călători informează că în perioada 3 iunie – 3 octombrie 2022, pasagerii vor avea zilnic legături directe de la București  către  Halkali/Istanbul, Sofia, Varna și retur.

Trenul către Halkali/Istanbul va avea în compunere un vagon cușetă, iar trenul către Varna sau Sofia  va avea în compunere două vagoane clasă”, anunță CFR Călători, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Cât costă biletele către Turcia și Bulgaria

Până în Turcia, un bilet costă pentru un vagon tip cușetă, cu 4 locuri, 53 Euro/ călătorie, adică în jur de 250 lei. Pentru retur este valabil același preț.

Către Bulgaria tarifele sunt mai mici. Pentru Bucureşti-Varna se achită 22 de Euro, iar returul costă mai mult cu 6 Euro. Pentru Sofia, se poate scoate din buzunar 30 de Euro.

ADVERTISEMENT

”O călătorie  de la Bucureşti Nord la Halkali/Istanbul (sau retur) costă 53,2 euro la  vagon cușetă cu 4 locuri. Un bilet pentru o călătorie, Bucureşti Nord – Varna costă 22 euro, iar Varna – București Nord costă 28,2 euro la vagon clasa a 2-a.

Un bilet pentru o călătorie de la Bucureşti la Sofia (sau retur) costă 29,8  euro la clasa a 2-a”, mai transmite CFR Călători.

ADVERTISEMENT

Biletele se pot cumpăra direct de la casele din Gara de Nord.

”Mai multe informații sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Internațional. Biletele sunt vândute la casele de bilete din staţiile şi agenţiile CFR Călători deschise traficului internaţional.

Pentru informații despre circulația trenurilor internaţionale, călătorii pot solicita informaţii la telefon 021.314.5528 (trafic internațional Gara de Nord București) sau pot accesa  https://bileteinternationale.cfrcalatori.ro/ro/booking/search”, mai transmite CFR Călători.

ADVERTISEMENT
Tags: