News

Vești bune pentru șoferi! Ce se va întâmpla cu categoria B a permisului de conducere

Autor: Alexandra Chivu | 28.04.2019 | 18:29
Vești bune pentru șoferi! Ce se va întâmpla cu categoria B a permisului de conducere
Vești bune pentru șoferi!

Se anunță vești bune pentru șoferilor cu permis categoria B! Doi deputați PSD au depus în Parlament o propunere legislativă ce prevede că permisul de conducere eliberat pentru categoria B va putea fi folosit și pentru motocicletele cu cilindre maxime de 125 cm3, în cazul în care persoana respectivă are 24 de ani și permis categoria B de cel puțin doi ani.

Vești bune pentru șoferii care dețin permis categoria B

Alexandru Rotaru și Gabriel Petrea sunt deputații PSD care au inițiat propunerea legislativă pentru completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Oficialii susțin că în multe țări europene legislația care reglementează obținerea permisului categoria A1 include amendamente care facilitează obținerea acestei categorii dacă persoana posedă categoria B.

În România legislația actuală nu prevede niciun amendament care să vină în sprijinul posesorilor de permis categoria B, în vederea obținerii permisului categoria A1 mai facil. Aceste amendamente sunt specifice fiecărei țări din Uniunea Europeană și se stabilesc local. Extinderea accelerată actuală a zonelor urbane și imposibilitatea adaptării infrastructurii la valorile de trafic pentru autovehiculele pe patru roți, obligă la propunerea de soluții alternative pentru asigurarea unei mobilități urbane optime la nivelul populației. Sprijinirea utilizării de motociclete ușoare prin facilitarea obținerii permisiului categoria A1 pentru posesorii de permis categoria B este una din soluțiile alternative pentru asigurarea mobilității urbane”, se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ.

Vești bune pentru șoferi! Ce se va întâmpla cu categoria B a permisului de conducere
Ce se va întâmpla cu categoria B a permisului de conducere

Avantajele modificării

De asemenea, cei doi au expus și avantajele acestei modificări. „Avantajele creșterii numărului de motociclete ușoare care se conduc cu permis categoria A, prin facilitarea obținerii acestuia sunt:

Creșterea gradului de mobilitate urbană pentru populație, cu implicații pozitive pentru economie și confort; fluidizarea zonelor urbzane supraaglomerate; se rezolvă problema parcărilor, consum redus de combustibil și reducerea poluării”, se mai arată în document.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!