News

Veşti bune pentru şoferi! Taxa pentru schimbarea numerelor de înmatriculare va putea fi plătită mai uşor

Șoferii care vor să schimbe numerele de înmatriculare ale mașinii pot plăti taxa pe Ghișeul.ro.
16.09.2021 | 19:31
Veşti bune pentru şoferi! Taxa pentru schimbarea numerelor de înmatriculare va putea fi plătită mai uşor
Veşti bune pentru şoferi! Taxa pentru schimbarea numerelor de înmatriculare va putea fi plătită mai uşor. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vești bune, așadar, pentru cei care așteptau de multă vreme să scape de cozile infernale de la înmatriculările auto.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat că va fi posibilă plata online pentru schimbarea numerelor de înmatriculare și nu numai.

Vești bune pentru șoferi. Ce schimbare îi așteaptă pe cei care vor să modifice numerele de înmatriculare

Instituția a anunțat că începând de joi, cei care doresc să facă acest lucru au posibilitatea de a plăti online pentru serviciile de înmatriculări auto.

ADVERTISEMENT

Este vorba, mai precis, despre plata plăcilor cu număr de înmatriculare, pentru tariful alocat numerelor preferențiale, dar și despre păstrarea numărului respectiv, dacă mașina și-a schimbat proprietarul sau a fost radiată.

„Direcția Regim Permise de Conducere și Inmatriculare a Vehiculelor vă informează că, începând cu data de 16.09.2021, vor putea fi efectuate plăți electronice și pentru achitarea contravalorii plăcilor cu număr de înmatriculare, tarifului de atribuire al unui număr preferențial și păstrarea combinației numărului de înmatriculare în cazul radierii sau transferului de proprietate a autovehiculului”, a transmis DRPCIV.

ADVERTISEMENT

Cum se poate efectua plata. Anunțul DRPCIV

DRPCIV a mai transmis în același anunț și cum poate fi efectuată plata. Potrivit acesteia, nu este nevoie ca utilizatorul să aibă un cont cu care să se autentifice, ci trebuie doar să acceseze site-ul ghișeul.ro.

De asemenea, clientul trebuie să se asigure că are la îndemână un card bancar valid cu care poate efectua în siguranță plata.

ADVERTISEMENT

Totodată, un mesaj foarte important pe care l-au transmis cei de la DRPCIV este acela că dovada plății este obligatorie și tocmai de aceea utilizatorii trebuie să fie foarte atenți când fac acest lucru.

De asemenea, plata va fi confirmată pe adresa de e-mail și instituția mai recomandă ca românii care doresc să plătească online aceste taxe să fie foarte atenți la adresa introdusă.

ADVERTISEMENT

„Plata se poate efectua, fără autentificare, accesând site-ul www.ghișeul.ro și utilizând un card bancar valid.

Foarte important – pentru tranzacțiile efectuate prin intermediul platformei www.ghiseul.ro – dovada plății este obligatorie ! Confirmarea plății se va transmite pe adresa de e-mail indicată de dumneavoastră. Vă rugăm acordați atenție sporită la introducerea adresei de e-mail”, a informat Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri