Fotbal intern

Vești bune pentru suporteri. În ce condiții ar putea participa la meciurile din Cupa României

07.05.2021 | 16:05
Vesti bune pentru suporteri In ce conditii ar putea participa la meciurile din Cupa Romaniei
ADVERTISEMENT

După un an de așteptare, suporterii români vor avea ocazia să urmărească „pe viu” un meci din Cupa României. Potrivit vicepremierului Dan Barna, autoritățile române își propun să testeze această variantă înaintea duelurilor din cadrul Campionatului European ce vor avea loc pe Arena Națională.

Trebuie spus, însă, că accesul pe stadion va fi permis, într-un număr limitat, doar persoane vaccinate împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2. Dinamo – Astra Giurgiu (11 mai, ora 20:15) și Viitorul Pandurii Tg. Jiu – Universitatea Craiova (12 mai, ora 20:30) sunt cele două meciuri din returul semifinalelor.

ADVERTISEMENT

În prima mansă, giurgiuvenii s-au impus cu 1-0, în timp ce „juveții” au obținut o victorie la scor de neprezentare contra revelației din Liga 2. Ultimul act al competiției este programat sâmbătă, 22 mai, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești.

Suporterii revin în tribune. Vor participa la un meci din semifinalele Cupei România, cu condiția să fie vaccinați

Cupa României – meciul din perioada următoare – să fie un eveniment fanion de test la care să poată participa un număr limitat de persoane, dar persoane vaccinate.

ADVERTISEMENT

Intenţionăm să redeschidem acivităţile sportive şi participarea publicului, cu această condiţie: persoane vaccinate”, a declarat vicepremierul Dan Barna, prezent vineri, 7 mai, la Sibiu.

Planul de acces al suporterilor la meciurile de pe Arena Națională la EURO 2021

Dacă totul decurge conform planului, persoanele vaccinate anti-Covid vor putea participa la meciurile din cadrul Campionatului European care se vor organiza în această vară, pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Avem certificat de vaccinare și în România. Vom face Campionatul European în România pentru persoane vaccinate, deci deja există aceste lucruri.

Am spus de la început și am avut discuția cu organizatorii de evenimente – la Cluj, știți foarte bine, m-am întâlnit cu organizatorii celor mai mari evenimente, la București, avem Summerwell la București, și toți au fost de acord că vor să facă aceste evenimente doar cu persoane vaccinate”, a anunțat premierul Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a elaborat, în colaborare cu Structura Locală de Organizare a EURO 2020 la București, un plan de acces al spectatorilor, în limita a 25% din capacitatea Arenei Naționale, după cum urmează:

  • Fiecare spectator va fi testat și/sau verificat în ziua meciului.
  • UEFA nu impune testare individuală, dar a dat ca exemplu planul suplimentar de la București, pe care îl susține și la care contribuie financiar.
  •  Suporterii străini care și-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceștia să stea mai mult de 48h pe teritoriul României.
  •  Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ”de interes public și de importanță națională” prin HG 1093/2013.
ADVERTISEMENT
Tags: