Sport

Vești bune pentru suporterii dinamoviști! Începe demolarea stadionului din Ștefan cel Mare. Când va fi gata noua arenă

Administratorul judiciar al lui Dinamo a făcut anunțul mult așteptat: încep lucrările pentru noul stadion din Ștefan cel mare. Demolarea actualei arene este programată în primăvară.
26.08.2021 | 19:25
Vesti bune pentru suporterii dinamovisti Incepe demolarea stadionului din Stefan cel Mare Cand va fi gata noua arena
Lucrările pentru noua arenă din Ștefan cel Mare ar putea începe în primăvară. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Măcinată de probleme financiare care par să nu se mai termine și cu un start dezamăgitor în noul sezon (n.r. șase puncte din 18 posibile), Dinamo primește în sfârșit o veste bună. Potrivit administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu, stadionul din Ștefan cel Mare va fi demolat, în primăvara anului 2022, pentru a-i face loc unuia nou și ultramodern, cu aproximativ 33.000 de euro.

Costul total al investiției ar urma să se ridice la o sumă cuprinsă între 90 și 100 de milioane de euro. De asemenea, Compania Națională de Investiții estimează că lucrările vor dura între 18 și 24 de luni.

ADVERTISEMENT

Până atunci, însă, elevii lui Dario Bonetti vor continua să dispute meciurile de „acasă” pe actuala arenă, iar următorul este programat chiar în etapa a șaptea. Sâmbătă, 28 august, de la ora 18:00, aceștia vor da piept cu FC Argeș.

Proiectul noii arene din Ștefan cel Mare intră în linie dreaptă. Lucrările vor începe în 2022

Am discutat cu comandantul Clubului Sportiv Dinamo, iar în opinia dumnealui, în primăvară vor intra buldozerele. Am discutat lucrurile acestea raportat la posibilitatea noastră de a juca pe acest stadion care există, până în primăvară, iar în aceste zile avem diverse discuții să vedem unde ne putem muta”, a declarat administratorul judiciar al lui Dinamo.

ADVERTISEMENT

Cu aproape nouă luni în urmă, au fost publicate și primele randări ale noii arene ce va fi ridicată pe locul actualului teren principal din Complexul Sportiv Dinamo. Dincolo de cele 33.000 de locuri, aceasta ar urma să fie dotată cu:

  • propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri
  • spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori
  • o boxă generoasă pentru presă
  • spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant
  • spații pentru spectatorii cu dizabilități
  • tribunele integral acoperite
ADVERTISEMENT

Lucian Bode: „Ultimele evoluții sunt absolut îmbucurătoare”

Chestionat pe marginea subiectului, ministrul Afacerilor Interne anunța, nu cu mult timp în urmă, că procedurile de achiziție a serviciilor de proiectare şi execuţie a noului stadion Dinamo ar putea fi demarate până la finalul acestui an.

Pentru a continua şi îmbunătăţi parcursul presărat cu victorii al CS Dinamo, alături de partenerul nostru, mă refer la Compania Naţională de Investiţii, vă anunţ că ne aflăm în linie dreaptă cu proiectul construcţiei noii arene multifuncţionale din Complexul Sportiv Dinamo Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Este o veste bună şi, de fiecare dată, aşa cum am făcu-o şi la aniversarea clubului, vă spun că aleg să vorbesc despre lucruri atunci când ele s-au concretizat, nu când sunt în stadiul de proiect.

Ultimele evoluţii sunt absolut îmbucurătoare, s-au depăşit etapele din instanţă care blocau proiectul. Cea mai recentă soluţie fiind cea a Parchetului, care este una favorabilă, ceea ce ne dă undă verde pentru realizarea acestui proiect.

În acest moment, echipele de proiect sunt angrenate în definitivarea documentaţiei şi a tuturor aspectelor necesare pentru a putea preda terenul liber de sarcini către Compania Naţională de Investiţii, iar până la finalul acestui an există şanse foarte mari să demarăm procedura de achiziţie a serviciilor de proiectare şi execuţie.

Am convingerea că o infrastructură modernă va stimula diversitatea sportivă şi competitivitatea, va încuraja cât mai mulţi copii şi juniori să practice sportul”, spunea Lucian Bode în iunie, la prezentarea oficială a lui Xavi Pasqual, antrenorul echipei de handbal masculin.

ADVERTISEMENT