News

Vești bune pentru sute de mii de români. Intră banii în conturi de luni, 20 mai

Vești importante pentru sute de mii de români, plățile au fost aprobate de Guvern săptămâna aceasta. Banii intră in conturi luni, 20 mai
19.05.2024 | 16:36
Vesti bune pentru sute de mii de romani Intra banii in conturi de luni 20 mai
Banii promiși de guvern vor intra în conturi luni, 20 mai / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Guvernul a aprobat, săptămâna aceasta, un memorandum prin care Ministerul Agriculturii va beneficia de sume suplimentare pentru a-i sprijini pe fermieri.

Sprijin pentru 250.000 de agricultori

Executivul a aprobat, săptămâna aceasta, un memorandum prin care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale va beneficia de sume suplimentare substanțiale prin care să fie asigurate plățile de sprijin pentru 250.000 de agricultori.

ADVERTISEMENT

„Printr-un Memorandum, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va avea la dispoziţie în luna mai sume suplimentare de 365 de milioane de lei. Sunt asigurate astfel plăţile pentru toate formele de sprijin pentru 250.000 de agricultori pentru care au fost finalizate procedurile administrative de verificare a eligibilităţii şi de determinare a sumelor cuvenite”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului, Mihai Constantin, după ședința de Guvern ce s-a ținut la Brașov.

Plățile, începând de luni

Mihai Constantin a precizat că banii erau necesari pentru plățile care erau prevăzute pentru această lună, urmând să intre în plată începând de luni.

ADVERTISEMENT

Pentru fermieri, este important și Ajutorul Național Tranzitoriu, sprijin de criză după războiul din Ucraina, în valoare de 100 de euro/hectar (pentru culture din 2022) și 100 de euro/hectar pentru ferme de porci/păsări.

„Așa cum Guvernul a promis, fermierii vor primi suta de euro pe hectar în sectorul vegetal, suta de euro pe UVM la porc și suta de euro pe UVM la pasăre. Avem peste 1,86 miliarde de lei alocați acestei măsuri (…) În acest moment, acest Guvern demonstrează că este alături de toți fermierii și înțelege pe deplin dificultățile prin care trec.

ADVERTISEMENT

Toate aceste sume sunt disponibile și vor fi distribuite astfel: peste 1,53 miliarde lei pentru fermierii din sectorul vegetal, peste 141 de milioane de lei pentru crescătorii de porci și peste 181 milioane lei pentru crescătorii de pasăre.

De mâine, centrele județene APIA vor începe autorizarea acestor plăți și, la începutul săptămânii viitoare, APIA va vira către fermieri aceste sume pe care noi le-am acordat ca sprijin pe Ucraina, pe războiul pe care Rusia l-a pornit absurd împotriva Ucrainei”, declara Ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

ADVERTISEMENT

Fermierii, afectați de importurile din Ucraina

Fermierii români sunt afectați, la fel ca și în alte țări, de importurile de cereale din Ucraina. Săptămâna aceasta, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (FAPPR), a cerut autorităților să limiteze exporturile de grâne din țara vecină, după renovarea punctului de trecere a frontierei de la Reni, dintre Ucraina și Republica Moldova.

FAPAR susține că acest lucru va spori și mai mult fluxul de cereale din Ucraina dar și cele din Republica Moldova, despre care afirmă că vin și ele din Ucraina dar ulterior și se schimbă țara de proveniență.

 

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu...
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată...
Produsul cu care o mică localitate din România a devenit cunoscută în toată Europa. Germanii sunt cei mai interesaţi şi plătesc şi 100 euro pe kilogram
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini...
Fiica cea mare a milionarului Cristi Borcea a împlinit 21 de ani. Imagini rare cu Melissa. Transformare spectaculoasă!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor...
Data la care vine adeverința de recalculare a pensiei! Milioane de seniori vor beneficia de majorări, dar nu toți
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după...
Cine e soția lui Nicolae Stanciu, românul care a uimit întreaga lume după golul de la Euro.
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Taylor Swift, detronată. Ed Sheeran a depășit-o net
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca...
Irina Columbeanu, ținută de peste 10.000 de euro în timpul plimbării din Cluj-Napoca făcută alături de tatăl ei. Obiceiul de lux moștenit de la mama ei, Monica Gabor
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei...
Ce diferență de vârstă există între Delia Matache și Edi Iordănescu, fostul ei iubit. De ce s-a despărțit, de fapt, de antrenorul naționalei României