News

Vești bune pentru toți pensionarii, direct de la ministru! Care va fi cea mai mică pensie din România

02.05.2019 | 09:25
Vesti bune pentru toti pensionarii direct de la ministru Care va fi cea mai mica pensie din Romania

Ministrul Muncii a anunțat care va fi cea mai mică pensie din România. Prezent la Antena 3, Marius Budăi a oferit ultimele detalii despre Fondul de Pensii. De asemenea, acesta a mai precizat că Guvernul se va ține de promisiunea făcută, astfel că va crește pensiile, mai ales că fondul de pensii va intra pe plus în anul acesta datorită creșterii salariilor.

Marius Budăi, anunț despre pensii!

Ministrul Muncii, prezent în cadrul Antena 3, a făcut declarații despre fondul de pensii și despre pensia cea mai mică din România. Marius Budăi a precizat că fondul de pensii va intra pe excedentar în anul curent, lucru care se întâmplă pentru prima oară după mulți ani. De asemenea, a specificat și că cea mai mică pensie din România va fi de 704 de lei, după majorările din luna septembrie. ”Vom păstra ritmul de creștere conform promisiunilor. Majoritatea pensiilor au crescut cu 30% iar pensia minimă a crescut cu 60%. Nu ne lăudăm cu acest lucru, doar spunem că ne ținem de programul de guvernare.”

Sunt acum sub 90% din pensii sub 2000 de lei iar restul de 10% sunt bazate pe contributivitate. Erau în decembrie 2016 1,3 milioane de pensii până în 500 de lei, acum sunt zero”, a spus Budăi.

Ministrul Muncii a anunțat care este cea mai mică pensie din România
Ministrul Muncii a anunțat care este cea mai mică pensie din România

“Nu înseamnă că ne lăudăm”

Marius Budăi a vorbit despre creșterile de venituri pentru o categorie foarte importantă de români și despre evoluția pensiilor și salariilor pe perioada în care au guvernat PSD-ALDE. “Prezentăm aceste lucruri pentru cunoștință, știm că mai sunt multe de făcut. Permanent vom veni cu astfel de date.

Noi am spus că ne dormi ca cei de jos să urce într-un ritm mai alert. Se observă creșterea, cu siguranță că nu e suficient, vom continua pe aceeași direcție (…) Încercăm să îi aducem pe cei de jos mai spre mijloc”, a spus ministrul la Antena 3.