Steaua SPERĂ! Adversari abordabili în play-off!

Steaua a luat o opţiune la calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor după ce a terminat la egalitate, 2-2 pe terenul lui Aktobe în Kazahstan. În condiţii normale, un rezultat de egalitate îi...
31.07.2014 | 13:58
Steaua SPERA Adversari abordabili in playoff

Steaua a luat o opţiune la calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor după ce a terminat la egalitate, 2-2 pe terenul lui Aktobe în Kazahstan. În condiţii normale, un rezultat de egalitate îi e suficient Stelei pentru calificare şi pentru roş-albaştrii ar urma ultimul hop din play-off (şi cel mai dificil). 

Însă, Steaua are un mare avantaj dacă ajunge în play-off, este cap de serie şi ar avea al doilea coeficient după FC Salzburg, care a fost învinsă surprinzător la Qabala cu 2-1. Statutul de cap de serie îi oferă, teoretic, un adversar mai accesibil.

Tabloul play-off-ului înainte de prima manşă arăta aşa, dacă toate favoritele s-ar califica şi adversarii Stelei s-ar fi ales din cele 5 echipe de pe coloana din dreapta (pur teoretic): 

1

 

Însă acest tabel are şanse minime să se concretizeze în măsura în care au avut loc mai multe surprize în meciurile tur de marţi şi de miercuri:

Sparta Praga – Malmo 4-2 (Sparta aproape calificată, suedezii au nevoie de 2-0 pe teren propriu)

Slovan Bratislava – Şerif Tiraspol 2-1 (calificata se decide în Moldova)

Debrecen – BATE Borisov 1-0 (o semisurpriză, însă maghiarii vor avea un meci dificil în Belarus)

Aktobe – Steaua 2-2 (avantaj Steaua, calificarea se decide la Bucureşti)

FC Qarabag – Salzburg 2-1 (mare surpriză, dar austriecii rămîn favoriţi la calificare, mai ales că azerii vor juca fără 2 oameni importanţi)

HJK Helsinki – APOEL 2-2 (avantaj APOEL, care este cap de serie, nu poate să cadă cu Steaua)

Ludogoreţ – Partizan 0-0 (şanse egale pentru ambele echipe, în returul de la Belgrad)

Aalborg – Dinamo Zagreb 0-1 (victorie mare a croaţilor în Danemarca, au prima şansă)

Maribor – Maccabi Tel Aviv 1-0 (Maribor are de apărat avantajul în Israel pe un teren dificil)

Legia – Celtic 4-1 (Legia e ca şi calificată după un meci nebun)

Calculele hîrtiei sînt puţin mai complicate după prima manşă în condiţiile în care coeficientul împarte cele două urne în felul următor:

seeeded

 

Echipele din urna capilor de serie eliminate în turul 3 vor fi înlocuite de cea mai bine clasată echipă din urna a doua. În acest moment, cele 5 echipe din urna capilor de serie sînt:

Salzburg (greu de crezut că va fi eliminată după 1-2 în tur)

Steaua 

APOEL 

*Sparta Praga (dacă Celtic va fi eliminată intră în urna capilor de serie)

*Dinamo Zagreb (urcă în prima urnă dacă BATE Borisov şi Celtic sînt eliminate)

POSIBILI ADVERSARI AI STELEI DUPĂ MECIURILE DIN TUR:

1.  Ludogoreţ/Partizan (egalitate perfectă)

2. Maribor (are avantaj 1-0 cu Maccabi Tel-Aviv)

3. Slovan Bratislava (2-1 în tur cu Şerif Tiraspol)

4. *Legia Varşovia (aproape calificată după 4-1 cu Celtic). O mai veche cunoştinţă a Stelei, i-a eliminat anul trecut pe polonezi în play-off-ul Ligii Campionilor. Dacă Celtic reuşeşte minunea nu va fi adversara Stelei şi trece în urna capilor de serie.

5. **Debrecen (a cîştigat 1-0 cu BATE pe teren propriu). **Dacă se califică bieloruşii nu vor juca cu Steaua pentru că sînt în urna capilor de serie. În cazul în care BATE Borisov se califică, Dinamo Zagreb cade în urna a doua.

Dacă se califică, Steaua va juca pentru un loc în grupele Ligii Campionilor cu una din cele 5 echipe. din urna a doua, în condiţiile actuale avînd şansa să evite Sparta Praga şi Dinamo Zagreb, doi dintre cei mai dificili adversari. Adversara se stabileşte prin tragere la sorţi. După evoluţiile din turul 3 preliminar, cel mai periculos adversar e Legia Varşovia. Slovan Bratislava şi Debrecen constituie adversari mai abordabili. 

 P: Înregistreaza-te acum la Sportingbet si primesti un Free Bet de 400 lei!

Tags: